Konya’da zehir tacirlerine ağır darbe! 42 kişi tutuklandı

 Konya’da zehir tacirlerine ağır darbe! 42 kişi tutuklandı
Konya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 20 Mart 2025 – 04 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan başarılı çalışmalarda: 244.419 adet uyuşturucu hap, 664,23 gram metamfetamin, 642,04 gram sentetik kannabinoid, 96,5 gram kokain, 59,39 gram esrar, 45 adet peçeteye emdirilmiş sentetik kannabinoid, 30 gram eroin, 8,4 gram skunk, 4,47 gram ADB-Butinica, uyuşturucu ticaretinde kullanılan 8 adet hassas terazi, 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

OPERASYONLARDA 42 KİŞİ TUTUKLANDI

Uyuşturucu madde kullanmak ve ticaretini yapmak suçundan düzenlenen 57 operasyonda toplam 115 şüpheliye adli işlem yapıldı. İşlemleri tamamlanan 79 kişi serbest bırakılırken, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 26 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi, 4 kişinin ise işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Ayrıca uyuşturucu madde suçlarından aranan 23 kişi yakalandı, bunlardan 16'sı tutuklandı. Böylece, operasyonlar kapsamında toplam 42 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

745 KİŞİYE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EĞİTİMİ VERİLDİ

Öte yandan, Narkotik Şube Müdürlüğünce önleme ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında düzenlenen 9 etkinlikte toplam 745 kişiye uyuşturucuyla mücadele konusunda eğitim verildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek vatandaşların şüpheli durumları ihbar etmeleri çağrısında bulundu.

(Sibel Elmas)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER