DOLAR
38,84
EURO
43,47
STERLİN
51,71
GRAM
4.049,98
ÇEYREK
6.653,54
YARIM ALTIN
13.298,07
CUMHURİYET ALTINI
26.472,52

Konya’da yüzde 20 indirim fırsatı! Bu proje kazandırıyor

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü
 Konya’da yüzde 20 indirim fırsatı! Bu proje kazandırıyor
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi, çevre bilincini artırmak ve tek kullanımlık ürünlerin tüketimini azaltmak amacıyla örnek bir projeyi hayata geçirdi.

"Bardağını Getir, İçeceğini İndirimli Götür'' sloganıyla başlatılan uygulama kapsamında, kendi termosu veya bardağıyla gelen öğrenciler, kantinden sıcak içeceklerini yüzde 20 indirimle alma imkânı buluyor.

Konu hakkında açıklama yapan NEÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kocaoğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2017'de "Sıfır Atık Projesi” başlatıldı. Bu çerçevede gerçekleştirilen çok güzel uygulamalar var. Bizler de hem insan sağlığını hem de çevreyi düşünüp üniversitemizin sürdürülebilirlik çalışmalarına da katkı sağlayacak böyle bir uygulamayı hayata geçirmeyi planladık. Projeyle öğrencilerimizin kendi termosları veya bardaklarıyla içeceklerini almalarını teşvik ediyor, tek kullanımlık karton bardakların tüketimini azaltmayı hedefliyoruz” dedi. 

Karton bardakların oluşturduğu risklere dikkat çeken Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halit Buluthan Çetintaş ise, "Karton bardaklar dışarıdan sağlıklı gibi görünse de tamamen zararsız değil. Genellikle iç yüzeyleri sıvıyı geçirmemesi için plastik (polietilen) ya da benzeri bir kaplama ile kaplanıyor. Bu kaplama, sıcak içeceklerle temas ettiğinde mikroplastik veya kimyasal madde salabilir. Ayrıca doğada tamamen çözünmeleri zor olduğu için çevre açısından da olumsuz etkiler oluşturabilir. Bu nedenlerle, fakülte olarak harekete geçtik ve projemizi başlattık” diye konuştu.

 

Reklam

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER