Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünlerinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın temini amacıyla önemli bir duyuru yaptı. 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında Konya genelindeki tüm sularda su ürünleri avcılığı yasaklandı. Bugün itibari ile 40 gün daha yasaklar devam edecek.
Amaç: Nesli Koruma ve Sürdürülebilirlik
Yapılan açıklamada,
"Su ürünlerinin neslinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da İlimiz sınırları içerisinde bulunan bütün sularda 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığı yasaklanmıştır” ifadelerine yer verildi.
24 Saat Denetim
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yasağın etkinliğini sağlamak amacıyla sıkı denetimlerin yapılacağını belirtti. Açıklamanın devamında, "İl ve İlçe Müdürlüklerimiz su ürünleri kontrol ekiplerince av yasağı süresince denetimlerimiz 24 saat esaslı olarak devam edecektir” denildi.
Cezai İşlem Uyarısı
Yetkililer, yasağa uymayanlara idari yaptırım uygulanacağını hatırlatarak, vatandaşları doğal kaynakların korunması konusunda duyarlı olmaya çağırdı.
Kaynak: Haber Merkezi