Konya’da kazanlar kaynamaya başladı! Bir kaşık yiyende ne halsizlik kalıyor ne hastalık

 Konya’da kazanlar kaynamaya başladı! Bir kaşık yiyende ne halsizlik kalıyor ne hastalık
Konya’da büyük kazanlar kurularak pekmezler kaynatılmaya başlandı. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen pekmez tam bir şifa deposu…

Konya'da üzüm bağlarında hasat devam ediyor. Bahar ayında budanan ve 9 ay boyunca bakım gören üzüm bağları meyvesini vermeye başladı.

Pekmez sezonu devam ediyor

Sabah erken saatlerinde elle tek tek toplanan üzümün pekmez yolculuğu başladı. Toplanan üzümler titizlikle yıkanıyor, daha sonra makine yardımı ile ezilerek suyu çıkarılıyor. Çıkarılan üzümün suyu ise, yaklaşık 9 saat odun ateşinde kaynatıldıktan sonra pekmez haline geliyor.

Tam bir şifa deposu

Üzüm pekmezi yapılırken hiçbir katkı maddesinin kullanılmaması ise onu eşsiz yapıyor.  Üzüm pekmezi, sadece lezzetiyle değil, özellikle kış aylarında doğal bir enerji kaynağı ve hastalıklara karşı koruyucu bir besin olarak da tüketiliyor. Tam bir şifa deposu olan üzüm pekmezine ise son yıllarda talep arttı.

Üzüm pekmezinin faydaları

Geleneksel yemeklerde, tatlılarda veya kahvaltılarda kullanılan üzüm pekmezi, ayrıca sağlık açısından çeşitli yararları bulunuyor. İşte üzüm pekmezinin faydaları…

Yüksek Besin İçeriği

Üzüm pekmezi, vitaminler (özellikle B grubu vitaminleri) ve mineraller (demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum) açısından zengindir.

Demir Kaynağı

Demir içeriği sayesinde anemi riskini azaltmaya yardımcı olan Üzüm pekmezi, demir, kırmızı kan hücrelerinin üretimi için önemlidir.

Antioksidan Özellikler

Üzümün doğal antioksidanlarını içeren üzüm pekmezi, hücrelerin zarar görmesini önler ve genel sağlığı destekler.

Sindirim Sağlığı

Üzüm pekmezi, lif içerdiği için sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Lif, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık sorununu da hafifletir.

 

Enerji Artışı

Üzüm pekmezi doğal şekerler içerir, bu da hızlı bir enerji kaynağı sağlar. Egzersiz öncesi veya sonrası enerji ihtiyacını karşılamak için kullanılabilir.

Bağışıklık Sistemi Destekleyici

 Vitamin ve mineral içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren üzüm pekmezi, vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir.

Cilt Sağlığı

İçerdiği vitamin ve mineraller cilt sağlığı için faydalı olan üzüm pekmezi,  antioksidanlar cildin yaşlanmasını yavaşlatabilir ve genel görünümünü iyileştirebilir.

Kemik Sağlığı

Üzüm pekmezi, kalsiyum ve magnezyum içeriği kemik sağlığını destekler ve osteoporoz riskini azaltabilir.

(Mustafa İlker Şen)

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER