Konya’da belediye açıklama yaptı! Su nereye gitti?

 Konya’da belediye açıklama yaptı! Su nereye gitti?

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün regülatör kapakları açıldı. 

11 Temmuz Perşembe günü açılan kapaklarla göl suyundan bir miktar kanallara gönderildi. Beyşehir Belediyesi konu ile ilgili kamuoyu açıklaması yaptı. 

Kapaklar neden açıldı? 

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Beyşehir Gölü Tarihi Taş Köprü Regülatör Kapaklarının açılması ile ilgili yaptığı kamuoyu açıklamasında şu ifadeleri kullandı. 

"Beyşehir Gölü suyumuz Beyşehir mahallerimizin ve çevre mahallelerimizdeki çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda kısıtlı olarak açılma gereği duyulmuştur. Bölge çiftçilerimiz ile istişarelerimiz sonucunda tarladaki ürünlerinin yanmaya başladığı görülmüş olup, üretilen ürünlerin sulamaya ihtiyaç duyduğu fark edilmiştir. Bu sebepten dolayı 11 Temmuz Perşembe günü regülatör kapakları yalnızca kısıtlı olarak açılarak kanal güzergahındaki mahallelerimizin ürettiği ürünlerinin yetişmesinde sorun yaşayan çiftçilerimizin mağduriyetleri giderilmeye çalışılacaktır.”

Amaç tarımı korumak! 

Başkan bayındır cümlelerine şöyle devam etti;

"Buradan tekrar ilan ediyorum regülatör kapaklarının açılmasının sebebi; kanal güzergahında olan mahallelerimizin, çiftçilerimizin ürünlerinin yanmaması için sulamaya ihtiyaç duyulmasından dolayı kapaklar kısa süreli ve kısıtlı olarak açılmıştır. Beyşehir Gölümüz bu yıl beklediğimiz yağışları alamadığından, gölümüz suyunun da tarımsal sulama dışında sıcaklıkların yüksek seviyede seyretmesinden dolayı yoğun buharlaşmaya maruz kalıyor. Bu yüzden gölümüz su seviyesinin düşük olmasını da göz önünde bulundurarak gölümüzü ve çiftçimizi koruyacak şekilde gölümüzün her zaman takipçisi olacağımı bilmenizi istiyorum. "

(Selman Kaya)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • KD
    Konyalı deli
    54 gün önce

    Beyşehirden neden su salınıyor diyenler... İKİBİN YILINDA DEMİRELİN KENDİSİ AÇTIGI ISPARTAYA ONLARCA POMPAYLA SU BASTIGI SİSTEMİ GİDİNDE BİR GÖRÜN derim tabiki Konya ovasına su verilecek ..

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER