Konya’da arabasız gezilecek yerler! Merkezden uzaklaşmak isteyenler için liste

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da arabasız gezilecek yerler! Merkezden uzaklaşmak isteyenler için liste

Konya'da arabasız gezilecek yerler: Yürüyerek ve toplu taşıma araçları ile Konya'yı keşfedin… 

Şimdi keşfetme zamanı!

Konya'nın Tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için araba kullanmanıza gerek yok. Konya çok büyük bir coğrafya olsa da uzun yolculuklar yapmadan, yürüyerek veya toplu taşıma ile bu güzel bir gezi yapabilirsiniz.

Tarihin ve tasavvufun dünyasına yolculuk: Mevlana Müzesi

Mevlana Celaleddin Rumi'nin türbesinin de bulunduğu Mevlana Müzesi, Konya'nın en önemli turistik yerlerden biridir. Müze, şehir merkezinde yer aldığı için yürüyerek ya da tramvay, minibüs ya da otobüs kullanarak buraya erişebilirsiniz. Müze çevresinde ilginizi çekecek çok sayıda yer var.

Karatay Medresesi:

Selçuklu dönemi mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Karatay Medresesi, çini eserleriyle ünlüdür. Şehir merkezine yakın konumda yer aldığından dolayı yürüyerek ulaşılabilir.

İplikçi Cami: Konya'nın tarihi mirasının sessiz tanığı

Selçuklu dönemi camilerinden biri olan İplikçi Camii, hem mimarisi ile hem de tarihi yönleriyle dikkat çekiyor. Şehir merkezinde yer aldığı için yürüyerek kolaylıkla ulaşılabiliyor. Mevlana Caddesindeki camiye gidenler Tarihi Konya Bedestenini de gezebilir.

Şems Tebriz-i Türbesi:

Mevlana'nın en yakın dostlarından biri olan Şems Tebriz-i'nin Türbesi mistik atmosferiyle Konya'ya gelenleri kendine çekiyor. Birçok tarihi mekan gibi Şems Türbesi de şehrin tam merkezinde yer alıyor.

Konya'nın görkemli incisi: Aziziye Cami

Barok ve Osmanlı dönemi mimarinin birleşimi olan bu cami, şehir merkezinde yer alıyor. Renkli çinileri ve zarif süslemeleriyle görülmeye değerdir. Kapılarından büyük pencereleriyle görenlerin hemen dikkatini çeken bu mimari harika, Tarihi Konya Bedestenin hemen yanında yükseliyor.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi:

Biraz şehir merkezinden uzak olsa da merkezden minibüs ve otobüslerle gidilebilen kelebekler bahçesi size bozkırın ortasında tropikal deneyim imkânı sunuyor. Binlerce kelebeğin özgürce uçuştuğu bu bahçede zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Konya Arkeoloji Müzesi:

Konya'nın zengin tarihine tanıklık edebileceğiniz bu müze, şehir merkezinde yer alır ve yürüyerek kolayca ulaşım sağlanabilir. Müzede roma ve tarih öncesi dönemlerden çok sayıda lahit, heykel, mezar gibi eserler bulunuyor.

Geleceğin kâşifleri çağırıyor: Konya Bilim Merkezi

Konya-Ankara Yolu üzerinde şehir merkezinin hemen çıkışına kurulan Konya Bilim Merkezi yine toplu ulaşım araçları ile ulaşabileceğiniz yerlerden bir tanesi… Otobüsle kolaylıkla erişebileceğiniz merkez özellikle çocukların ilgisini çekiyor.

Konya şehir merkezinde çok sayıda müze ve tarihi cami bulunuyor. Birbirine yakın olan mekanları yürüyerek keşfederken Konya'ya özgü yemekleri tadabileceğiniz restoran ve kafeleri de deneyimleyebilir, şehre özel ürünlerden satın alabilirsiniz.

(Ayten Özer)

Kaynak: Haber Merkezi

  • #konya #konya haber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER