Konya’da 75 gün daha yasak!

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da 75 gün daha yasak!
Konya Büyükşehir Belediyesi ormanlık alanlara girişlerin 30 Eylül’e kadar yasaklandığını duyurmuştu. Sıcaklıkların yer yer artmasıyla serin alanları tercih etmek isteyenler için duyuru tekrar hatırlatıldı. İşte detaylar..

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği anımsatıldı.

Ülke genelinde artan yangın riskine karşı tedbir amaçlı olarak Konya'da da ormanlık alanlara girişler yasaklanmıştı. Bu karar yangınların önlenmesi ve doğal alanların korunması amacıyla alındı.

Yasak Tarihleri ve Kapsamı

Yasak Başlangıç Tarihi: 1 Temmuz 2024

Yasak Bitiş Tarihi: 30 Eylül 2024

Ormanlara giriş konusunda uyarıları dikkate almayanlara idari ve adli işlem uygulanacağı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ormanlarımızı olası yangınlardan korumak için Konya sınırları içerisinde bulunan ormanlık alanlara girişler 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında yasaklanmıştır. Gelin, hep birlikte ülkemiz ve milletimiz için paha biçilemez ormanlarımızı koruyalım." ifadeleri kullanıldı.

Konya'da alınan bu karar, doğal alanların korunması ve yangınların önlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Vatandaşların bu yasaklara uyması ve doğaya karşı duyarlı davranması, hem kendi güvenlikleri hem de çevrenin korunması için hayati önem taşımaktadır. Konya'da yetkililer bu süreçte tüm vatandaşların destek ve anlayışını bekliyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • A
    A. Mine Kutlu
    54 gün önce

    Konya Seydişehir'de çevreye duyarlıdır.Eti Lojmanlarda son beş yılda ağaçların %30 kesildi. Kökleri bile yok edildi.Sanki otopark problemi varmış gibi araçlarını ağaçlık alanın içine park ederler.Hatta ağaçlık alanın içine branda ile kendine özel otopark yapanlar var.Emsal teşkil eder yakında bütün ağaçları keser,otopark yaparlar.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • K
    Konya'lı
    54 gün önce

    Konya'da her yerde zaten mesire ve piknik alanı var, her ihtiyacı karşılayacak şekilde tertemiz , neden illa ki ormana gitmek istiyorlar anlamış değilim ?

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • DZ
    Dudu zengin
    52 gün önce

    Bu kadar da saçmalık olmaz ormanları kimlerin yaktığını gayet iyi biliyoruz ormanlar insanlara açık olsun ki hemen müdahale etsinler

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER