Konya’da 500 bin adet canlı doğal ortamına salındı!

 Konya’da 500 bin adet canlı doğal ortamına salındı!
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Beyşehir gölünde balık popülasyonunu artırma çalışmaları kapsamında 1 milyon sazan balığına ek olarak 500 bin adet daha sazan balığını göle bıraktı.

Konta İl Tarım ve Orman müdürlüğü Beyşehir gölünde balıklandırma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

500 bin adet sazan balığı bırakıldı

Geçtiğimiz günlerde göle 1 milyon adet sazan balığı bırakan Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, şimdi ise bu sayıya ek olarak 500 bin adet sazan balığı bıraktı.

Ekosisteme katkı sağlanıyor

Balıklandırma çalışmalarına devam eden Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,  "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi”  kapsamında gerçekleştirildiğini duyurdu. Bu proje sayesinde popülasyonunu artırarak ekosisteme katkı sağlamayı ve balıkçılıkla geçimini sağlayan vatandaşların gelir düzeyini artırmak hedefleniyor.

Göl ve göletler altınla doldu

Beyşehir Gölü'nün yanı sıra Konya'da bulunan göl ve göletlerde de balık populasyonunun arttırılması hedefleniyor.  Ilgın ilçesinde bulunan Çavuşcu Gölü, Bulcuk, Gökçeyurt, Çiğil, Belekler, Balkı  göletlerine yüz binlerce balık yavrusu salındı.  Konya genelinde ise 81 noktaya 2.2 milyon yavru sazan balığı bırakıldı.

  • #KONYA #BEYŞEHİR GÖLÜ #BALIK #SAZAN BALIĞI

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • IK
    İstanbul'daki Konyalı 42
    56 gün önce

    Bence çok iyi bir düşünce olmuş teşekkür ederiz yavrulama döneminde yasaklara dikkat etmek gerekir bu baliklarinda avlanmasina belli bir dönem av yasağı olması gerekir emekler boşa gitmesin

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
  • Y
    Y + s
    56 gün önce

    Birazda bolvadin ozburun goletine salin sazan cogalsin

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER