Konya’da 24 saatte 3 yeni obruk oluştu!

 Konya’da 24 saatte 3 yeni obruk oluştu!

Konya'nın Karapınar ilçesinde son günlerde meydana gelen obruklar, bölgedeki jeolojik durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Mera alanlarında ve tarım arazilerinde oluşan obruklar, yöre halkını tedirgin ediyor.

35 metre çapında ve 10 metre derinliğinde

Karapınar ilçesine bağlı 3 mahallede son 24 saat içerisinde 3 obruk oluştu. Fevzi Çakmak Mahallesi Eşeli Yöresi Mısırlı Yaylası Üçobruk mevkiinde 35 metre çapında ve 10 metre derinliğinde örtü çökmesi tipinde bir obruk oluştu. Bu obruk, geniş çapı ve derinliği ile dikkat çekiyor.

2 obruk tarlada meydana geldi

Obruğun bir başka adresi ise Reşadiye Mahallesi Ekmekçi Yaylası oluyor. Ayçekirdeği mahsülü ekili tarla içinde örtü çökmesi tipinde oluşan ikinci obruk, yerinde ölçüm yapılamadığı için kesin boyutları belirlenemedi. Ancak drone ile alınan görüntüler üzerinden yapılan tahminlere göre, obruğun çapının 15-20 metre arasında ve derinliğinin 5-6 metre arasında olduğu düşünülüyor.

3 obruk ise Taşpınar Mahallesi Höyük mevkiinde meydana geldi. 32 metre çapında ve 1 metre derinliğinde üçüncü bir obruk tarla içinde meydana geldi. Bu obruk, tarım arazisinde oluşması nedeniyle tarla sahibini tedirgin etti.

(Mustafa İlker Şen)

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • RA
    Ramazan Acar
    11 gün önce

    Şükür bu güne kadar ölüm olmadı. Karapınar mısırdan aldığı yakıt ile arzın merkezine seyahate azim ile devam ediyor.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER