Başkan Erkoyuncu Obruk Hanı’nda çiftçiyle buluştu!

Fatih Bayram
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Başkan Erkoyuncu Obruk Hanı’nda çiftçiyle buluştu!
PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu Obruk Hanı’nda çiftçilerle bir araya geldi.

Başkan Erkoyuncu, önceki dönemyaşanan sıkıntıları anımsatırken

"Çiftçi Ramazan olarak da Pankobirlik başkanı Ramazan olarak da enerji ile ilgili yatırımı hiçbir zaman tasvip etmedim. Bugün de aynı kanaatteyim. O dönem Konya Şeker tarafından çiftçinin 742 Milyon Doları enerji bölümüne transfer edilmiş, batma noktasına gelen enerji santralleri, Konya Şeker'i de yapılan para transferi nedeniyle sıkıntıya sokmuştu. Göreve gelir gelmez yoğun uğraşlarımızla enerji alanında iyileştirmeler sağladık” dedi

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, seçim çalışmaları kapsamında Obruk Hanı buluşmasında çiftçilerle bir araya geldi.

Yoğun ilgikarşılaşan Başkan Erkoyuncu, seçim vaatlerini anlattı. Çiftçilerin sorun ve taleplerini de dinleyen Başkan Erkoyuncu yeni dönemde de çiftçiyi önceleyecek projelere imza atacaklarını söyledi.

Başkan Erkoyuncu, önceki dönem seçim çalışmalarında enerji grubunun kurumları zora soktuğunu ifade ederek bu alanda iyileştirmeler sağladıklarını aktardı.

Görev süresi boyunca enerji ve su sorunu üzerinde derin gayret verdiklerini belirten Başkan Erkoyuncu, yeni dönemde de bürokrasi ile gerçekleştireceği yoğun görüşmelerle bu alanlarda aktif olacaklarının altını çizdi. Başkan Erkoyuncu açıklamasında, "Çiftçi Ramazan olarak da Pankobirlik başkanı Ramazan olarak da enerji ile ilgili yatırımı hiçbir zaman tasvip
etmedim. "Bu bizim işimiz değil, macera aramayın"
dedim.

Bugün de aynı kanaatteyim. Biz geldiğimizde bu kurumlar 1.7 Milyar dolara alınmıştı. O dönem Konya Şeker tarafından çiftçinin 742 Milyon Doları enerji bölümüne transfer edilmiş, batma noktasına gelen enerji santralleri, Konya Şeker'i de yapılan para transferi nedeniyle sıkıntıya sokmuştu. Göreve gelir gelmez yoğun uğraşlarımızla enerji alanında iyileştirmeler sağladık.

Türk lirası cinsinden yapılandırma ve uygun faiz oranlarıyla enerji bölümümüzdeki sorunun bir kısmını çözdük, ve kalan sorunların çözümü için uğraş veriyoruz" şeklinde konuştu.


"ÇALIŞANLARIMIZI 20 YIL BEKLETMEDİK, 647 KİŞİYİ KADROLU YAPTIK"


Göreve gelir gelmez mali sıkıntılar içerisinde olan fabrikalarda finansal istikrar sağlandığını vurgulayan Başkan Erkoyuncu, "Soma Termik Santral tarafında taksitlerin günü gününe ödenmesi sağladık ve bu sayede büyük bir mali rahatlama sağladık. Büyük borç yükü altında olan Kangal Termik Santral tarafında ise borcumuzun Türk lirasına çevrilmesine vesile olarak çok uygun faiz oranıyla ödenebilir şekilde yapılandırılmasını sağladık.

Çiftçinin kanayan yarası olan avans, prim ve şeker pancarı ödemeleri konusunda hassasiyet gösterdik ve çiftçinin hakkını gününde verdik. Tohum dayatmasını kaldırdık. Çiftçilerimizi istedikleri tohumları ekebilmeleri noktasında serbest bıraktık.

Daha önceden ödenmeyen C kotasının polar farkı, primi ve küspesini üreticiye ödedik. Şeker pancarı için ekim öncesi verdiğimiz tevzi gübre, tohum ve ilaçları dağıtıldığı tarihteki fiyatından bordrolayarak çiftçimizi enflasyona ezdirmedik. 20 yıl boyunca kadrolu olmayı bekleyen çalışanlarımızı, kadrolu ve sendikalı yaptık. Görev süremiz boyunca
647 kişiyi kadrolu ya da sendikalı yaptık.

Kimseyi 20 yıl bekletmedik. Gününde ve zamanında yapılmayan personel maaş zamlarını vererek çalışanların haklarını ve refahını ön planda tutma gayesinde olduk. Çalışanlarımızın %100 hakkı olan ama maalesef bugüne kadar hiç teslim edilmemiş bu hakkı, ilk banka maaş sözleşmesi ile hak sahibine teslim ettik. Bunları bir lütuf olarak anlatmıyorum. Bunlar zaten çiftçimizin, çalışanımızın hakkı.

Ama maalesef zamanında bu hakların hiç birine bu özen gösterilmedi. İnşallah yeni dönemde de aynı azim ve kararlılıkla çalışacağız" ifadelerine yer verdi.

  • #BAŞKAN ERKOYUNCU #OBRUK HANI #KONYA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER