TRENDE KAVGA VAR! YHT yolcularını rahatsız eden uygulama

Mehmet Kemal Sayın
İnternet Editörü
 TRENDE KAVGA VAR! YHT yolcularını rahatsız eden uygulama

Türkiye'de birçok şehri birbirine bağlayan yüksek hızlı trenlerde bilet satışında cinsiyet ayrımı yaklaşık 1 yıl önce kaldırılmıştı! 

Yolcular durumdan rahatsız! 

Yıllardır yüksek hızlı trenlerdeki ikili koltuklar cinsiyete göre satılıyor, kadın ve erkek yolcular yan yana oturtulmuyordu. Yaklaşık 1 yıl önce yapılan düzenleme sonrası trenlerde kadın ve erkekler yan yana koltuklarda seyahat etmeye başladı. Bu durum birçok insanı rahatsız etti. Uzun yolculuklarda rahat oturamayan yolcular yeni düzenleme bekliyor.

Tartışmalar çıkıyor!

Yüksek hızlı tren seyahatinde yan koltuğuna karşı cinsten birinin oturmasını istemeyen yolcular sık sık tartışma çıkarıyor. Yolcu otobüslerinde ve konvansiyonel trenlerde cinsiyete göre bilet satışı devam ederken, YHT'lerde bu uygulamanın kaldırılması büyük tepki çekti. 

Cinsiyet ayrımı neden kaldırıldı?

Bilet satışında cinsiyet ayrımının uygulandığı dönemde bazı yolcuların kendilerini karşı cinsten gibi göstererek bilet aldığı tespit edildi. Art niyetle yapılan bu girişimler trende tartışmalara sebep olunca bilet satışında cinsiyet ayrımı kaldırıldı. Yolculara göre bugün ortaya çıkan sorun daha büyük. Devlet Demir Yolları ya da Ulaştırma Bakanlığının bu durumu düzeltmesi bekleniyor. Çok sayıda yolcu tekli koltukları ya da daha pahalı olmasına rağmen business bölümü tercih etmeye başladı

  • #Konya #YHT

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • M
    misafir
    2 gün önce

    hızlı trenin süresi çok uzadı yetkililer neden sessiz. bakan konyanın 2 katı uzaklıktaki sivası 2 saate düşürdüklerini söylüyor konya ankara bazen 3 saat sürüyor

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”