’Palu ailesi’ davasında yeni gelişme: Mahkeme heyetine beddua ettiler!

 ’Palu ailesi’ davasında yeni gelişme: Mahkeme heyetine beddua ettiler!
Kocaeli’de, 15 yıl önce kaybolan Meryem Tahnal’ın öldürülmesiyle ilgili yargılanan Palu ailesi fertleri hakkında açılan dava, Yargıtay’ın kararı bozması sebebiyle yeniden görüldü. Mahkeme heyeti, Tuncer Ustael’in ’Eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanıklar Havva Palu, Ayşe Palu, İsa Palu, Emine Ustael, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay tarihinde yaşı küçük olan ve dava dosyasında suça sürüklenen çocuk olarak geçen Fatih Palu hakkında ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Kararın ardından sanık Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael mahkeme heyetine beddua etti.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 2008'de Meryem Tahnal ve küçük kızı Melike Tahnal'ın kaybolması ile ilgili en son 7 Eylül 2021'de 6 sanıklı dava görüldü ve karar verildi. Sanık Tuncer Ustael'e Meryem Tahnal'ı 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 4 yıl, 'Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması' suçundan ise 3 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklardan İsa Palu, Havva Palu ve Ayşe Palu ise 'Kasten öldürmeye yardım etme' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 14 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Emine Ustael'e 12 yıl ay hapis, o dönem yaşı küçük olan Fatih Palu'ya ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. O dönem Fatih Palu ve Havva Palu tahliye edilirken, diğer sanıklar tutuklu yargılanmaya devam etti. Yargıtay, kararı usulen bozdu.

Yargıtay'ın kararı bozmasıyla, sanıklar yeniden yargılandı. Kocaeli 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Tuncer Ustael, tutuksuz sanıklar Havva Palu, Ayşe Palu, İsa Palu, Emine Ustael ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti Yargıtay kararı bozulmasının bir kısım maddelerini kabul edip, sanıkların üzerine atılı suçu işledikleri konusunda diretme kararı verdi.

SAVCI, CEZALANDIRILMALARINI TALEP ETTİ


Sanıklar hakkında yeniden mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Meryem Tahnal'ın 'Eziyet çektirilerek kasten öldürme' suçunu işlediğinden, Tuncer Ustael'in 'Kasten öldürme' suçundan, diğer sanıkların ise 'Kasten öldürmeye yardım etmek suretiyle iştirak etmek' suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

BEDDUA ETTİLER 


Son sözleri sorulan sanıklardan Tuncer Ustael, "Yapabileceğim bir şey yok, idamsa idam ölümse ölüm, verin cezayı gönderin. Allah'ın huzurunda hesap vereceksiniz. Yapmadığım suçları benim üzerime atıyorsunuz. Hepiniz Allah'ın zulmüne uğrayın" dedi.

Emine Ustael de son söz olarak, "Gerçek suçlular elini kolunu sallaya sallaya paşalar gibi dışarıda gezerken biz sürekli mahkemelerdeyiz. İşlemediğim suçlar yüzünden ceza almaktayım. Bundan sorumlu olan herkesin Allah belasını versin. Allah kimsenin yüzünü güldürmesin" diye konuştu. Diğer sanıklar ise beraatlarını talep etti.

TÜM SANIKLARA CEZA VERİLDİ


Mahkeme heyeti, Tuncer Ustael'in 'Eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Sanıklar Havva Palu, Ayşe Palu, İsa Palu, Emine Ustael, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay tarihinde yaşı küçük olan ve dava dosyasında suça sürüklenen çocuk olarak geçen Fatih Palu hakkında ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti Tuncer Ustael'in tutukluluk halinin devamına karar verirken, diğer sanıkların tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınıp yurt dışına çıkış yasağıyla serbest kalmalarına karar verdi.

SAKARYA'DA KARAR VERİLMİŞTİ


Palu ailesinin Sakarya'da Meryem Tahnal'ın kızı Melike Tahnal'ın öldürülmesiyle ilgili olarak görülen duruşmada da karar açıklanmış ve tutuklu sanık enişte Tuncer Ustael, 'Olası kastla çocuğu öldürme' suçundan müebbet hapse çarptırılmış, tutuksuz 5 sanık ise beraat etmişti. 

 

Kaynak: DHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER