AK Parti'de milletvekili aday listesinin açıklandığı saat pusuda bekliyorlarmış gibi bir anda saldırdılar. Tahmin ettiğiniz gibi sosyal medyadan…
Tepki (sözde), Tahir Akyürek'in milletvekili adayı gösterilmesine… Ancak gerçek niyetin öyle olmadığı sonradan ortaya çıktı. Daha doğrusu kendileri itiraf etti. Niye ve niçinine bakmaksızın Tahir Akyürek'in eleştirdikleri özelliklerine bir bakalım. Gerçekler nedir öğrenelim. Zira fakir, Halil Ürün döneminden bu tarafa Konya belediye çalışmalarını ve Konya siyasetini yakında gözlemleyen ve hasbelkader bilen biri…
Öncelikle şunu belirteyim ki ismine, partisine bakmaksızın Konya'da belediye başkanlığı yapmış herkes milletvekili olmayı hak eder. 1980'den sonraki tarihe baktığımızda belediye başkanlığı görevi ifa etmiş Mehmet Keçeciler ve Halil Ürün'ün bu görevden sonra vekillik yaptıklarını görmekteyiz. Dünden bugüne bu iki isme itirazı olana da pek rastlamadım. Zira Konya kedine hizmet edene vefalıdır.
Gelelim Tahir Bey'in eleştirildiği konulara…
Sosyal medyada en çok şu eleştiriye rastladım. "Belediye başkanlığı döneminde ne yaptı ki…”. Ben yaptıklarından bir çırpıda hatırlayabildiğim çok az kısmını buradan yazayım, herkes ona göre karar versin.
Tahir Akyürek (2004-2018) döneminde, Mevlana Kültür Merkezi, İstiklal Harbi Şehitler Abidesi, İrfan Kültür Merkezi, Bilim Merkezi, 42 bin kapasiteli Yeni Stadyum, 10 bin kapasiteli Spor ve Kongre Merkezi, Mevlana Meydanı(genişleme), Kültür Park, Kılıçarslan Meydanı, Konevi Meydanı, Kent Ormanı, Karaaslan Hadimi Parkı, Birlik Parkı, Türk Yıldızları Parkı, Kalehan Ecdat Bahçesi, Japon Kyoto Parkı, Kütüphane, Buğday Pazarı (Tarihi Osmanlı Buğday Pazarının yerine) Ali Ulvi Kurucu Caddesi, Aliya İzzetbegoviç Caddesi, Fırat Caddesi, Şefik Can Caddesi, Aslım Caddesi, Gülistan Caddesi, Albayrak Caddesi, Beyhekim Caddesi, Çeçenistan Caddesi, Fatih Caddesi, Merkez Atık Su Arıtma Tesisi, Yeni Evcil Hayvan Barınağı (Seydişehir Yolu), düzenli çöp depolama ve çöpten elektrik enerjisi üretme tesisi, Yeni Balık Hali hizmete açıldı. Akyürek dönemi köprülü kavşakların yoğun inşa edildiği (toplamda 96 adet alt ve üst geçit/taşıt+yaya) dönem olarak tarihe geçti. Beyşehir Çevre Yolu, İstanbul Yolu, Ankara Yolu Adana-Karaman-Antalya Çevre Yolu üzerinde yapılan köprülü kavşaklar trafik akışını rahatlattı. Konya'yı komşu illere bağlayan 7 karayolunun şehir girişleri yeniden (yol genişletme ve peyzaj) düzenlendi. Bu dönemde asansörlü ve yürüyen merdivenli çok sayıda yaya üst geçidi ve bisiklet (yolu) üst geçidi de yapıldı. Tarihi eserlerin restorasyonları gerçekleştirildi, Konya Bedesteni bu dönemde aslına uygun şekilde neredeyse sıfırdan ihya edildi, ilçelere prestij eserler kazandırıldı, kırsal projelere öncelik verildi. . Alaeddin- Selçuk Üniversitesi Kampüsü tramvay hattının kampüs içi bölümü ile Alaeddin-Adalet Sarayı Tramvay Hattı bu dönemde hizmete açıldı.
Konya bu dönemde Bilim Merkezi, 42 bin kişilik stadyum, 10 bin kişilik kapalı spor salonu, bir kısmı tematik devasa parklar gibi uluslararası boyutta üne sahip yatırımlarla tanıştı. Akyürek, Dünya Belediyeler Birliği Eş Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı gibi ulusal ve uluslararası oluşumlarda tepe konumda görevler aldı. Halen TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu başkanlığı yapmakta ve bu komisyon TBMM'de en çok iş üreten ikinci komisyon olarak kayıtlara girdi.
Şimdi tüm bunların Tahir Akyürek döneminde yapıldığını herkes biliyor. O zaman neden sanki hiçbir şey yapılmamış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor? Bu algıya Konyalı inanı mı? İnanmaz tabi ki… Bu konuya TRT'nin izlenme rekorları kıran dizisi Gönül Dağı'nın meşhur repliği ile espritüel bir nokta koyalım. "Tüm bu hizmetleri Tahir Akyürek'ten başkası yaptı da biz mi bilmiyoruz? "
Gelelim bir diğer eleştiri konusuna… Deniliyor ki ‘Tahir Bey kimseyle görüşmüyor'.
Tartışma götürür bir konu. Kimseyle görüşüp görüşmediğini kim, neye göre, nasıl belirliyor? Bir belediye başkanı veya bir milletvekili günde kaç kişi ile görüşmeli, bunun bir standartı var mı? Mesela İstanbul, Ankara, İzmir belediye başkanları herkes ile görüşebiliyor mu? Bu eleştiriyi yapanlar kriterlerini neye göre belirliyor? 2.3 milyon nüfus ve 40 bin 838 kilometre karelik bir alanda belediye başkanlığı yapan veya komisyon başkanlığı yapan biri günde kaç kişi ile görüşebilir?
Tahir beyi bu konuda vurmaya çalışanlar görüşme kriterlerini koysunlar ki biz de haklı olup olmadıklarına karar verelim.
Başka bir eleştiri konusu ise STK'lara randevu vermediği konusu…
Bu konudaki eleştiriyi anlamak mümkün değil. Zira Konya'daki STK'larla en çok görüşen belediye başkanlarından biri Tahir beydir. Faal durumdakilerin tamamına yer (bina) veren, onların birçok hizmetini ücretsiz yaptıran, projelerini destekleyen bir belediye başkanıydı. Tahir bey, Milli Görüş düşüncesinin STK'larla içli-dışlı ana politikalarının en sıkı takipçilerinden biri olmuştur her daim. İnsaf!
Bugün mübarek kadir gecesi. Karşılıklı dualarda olalım inşaallah. Şimdi kalkıp oruç ağza mübarek kadir gecesi günü yalan söyleyecek halimiz yok. Hakikatler bu. Ben şahsen yukarıdaki eleştirileri yapanların ya Konyalı olmadığına ya da AK Partili olmadığına inananlardanım. Veya bilinçli bir kasıt var. Ki eleştirenlerin büyük kısmı bu kastı kendiliğinden itiraf etmiş durumda. Nasıl mı?
Sosyal medyada bir kişi veya trol yukarıdaki eleştiri konularını dile getiren paylaşımda bulunduğunda altına nasıl yorumlar gelmiş biliyor musunuz?
Evet Tahir Akyürek böyledir, oylar X partisine…. Evet Tahir Akyürek böyledir, oylar Y partisine… Evet Tahir Akyürek böyledir oylar Z partisine… Uydurdukları bu yalan nedeni ile Ak Parti'nin oy kaybedeceğini düşünüyorlar. Kendi partilerine oy isteyenler arasında muhalifler olduğu gibi Cumhur İttifakı'nın diğer ortakları da var. Yani ‘çok ince hareketler (hesaplar) bunlar'.
Anlayacağınız; bu oyunu sergileyenler önceden hazırlıklarını yapmışlar. Liste açıklanır açıklanmaz saldırıya geçtiler. Trollerle köpürterek Ak Parti'ye gidecek oyları kendi hizmet ettikleri partilere kanalize etmek için yoğun çaba sarf ediyorlar. Neresinden bakarsan bak ‘pis siyaset!”… Konyalı yutar mı? Tanıyabildiğim kadarı ile mümkün değil. Yoruldukları ile kalırlar.
Özetle, ‘Mesele Tahir Akyürek Meselesi değil. Bizimkiler! Hala anlamadınız mı?'