Konya’nın o ilçesinde 450 bin kişi şifa aradı!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın o ilçesinde 450 bin kişi şifa aradı!
Konya’nın Ilgın ilçesinde bulunan Ilgın kaplıcaları şifasıyla adını tüm Türkiye’ye duyurmuştur. Her yıl yaklaşık yarım milyon kişinin şifa aradığı Ilgın Kaplıcaları nerede, nasıl gidilir ve bilinmeyen faydaları neler? İşte ayrıntılar…

Konya'nın Ilgın ilçesinin 2,5 kilometre kadar batısında yer alan Ilgın Kaplıcaları, akciğer ve cilt rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığa şifa olan termal suyuyla meşhurdur. Söz edilen tesisin günümüzde havuzları, hamamları ve otantik mimarisiyle dikkat çektiği söylenebilir. Bu nedenle ilgili tesise gitmeyi planlayan kişiler Ilgın Kaplıcaları nerede ve nasıl gidilir, suyu kaç derece, neye iyi gelir sorularına cevap arıyor..

Ilgın kaplıcaları kış sezonuna hazır

Ilgın Kaplıcaları adını konumlandığı ilçeden alıyor.  Geçmişi Selçuklu Dönemi'ne kadar uzanan bu tesisle ilgili olarak Ilgın Kaplıcaları nerede, suyu kaç derece, neye iyi gelir gibi sorular detaylı bir şekilde yanıtlanmalıdır. Bu tesiste bulunan termal suyun cilt sorunlarından kadın hastalıklarına uzanan pek çok rahatsızlığa şifası olarak biliniyor. Bu tesise ulaşılabilmesi için toplu taşıma araçları ya da özel taşıtlar kullanılabilir. 

Ilgın Kaplıcaları Nerede ve Nasıl Gidilir?

Konya ilinde yer alan Ilgın Kaplıcaları adını konumlandığı ilçeden alır. Geçmişinin Selçuklu Dönemi'ne kadar uzandığı bilinen bu kaplıcaların suyunun şifalı olduğu söylenir. Pek çok rahatsızlığın tedavisinde destekleyici bir rol oynadığı bilinen termal suyuyla meşhur olan Ilgın Kaplıcaları şehir merkezinin batısında kalır. Daha detaylı olarak bu kaplıcaların Ilgın ilçesinin 2,5 kilometre kadar batısındaki Hamam Dağı'nın eteklerinde konumlandığı belirtilebilir. Günümüze dek pek çok defa onarım gören Ilgın Kaplıcaları revak cephesi, havuzları ve kubbesi ile dikkat çeker. 

Ilgın Kaplıcaları, kış mevsiminde de termal turizmin gözdesi!

Bu kaplıcalara gitmeyi planlayan kişilerin tercih edebilecekleri ulaşım seçenekleri ise aşağıdaki gibidir:

Ilgın Kaplıcaları'nın Konya şehir merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 90 kilometredir. Dolayısıyla özel araçla bu mekana gidecek olan kişilerin ilk olarak Ilgın ilçesine ulaşmaları gerekir.
Yaya olarak Ilgın Kaplıcaları'na ulaşılabilmesi için ilk olarak Konya'nın Ilgın ilçesine giden toplu taşıma araçlarına binilmelidir. Daha sonra ise ilçe merkezinden kaplıcalara giden otobüslerin kullanılması mümkündür.

Anadoludaki ilk Türk Hamamı

Konya Ilgın Termal Kaplıcaları Suyu Kaç Derece, Neye İyi Gelir?

Konya'nın köklü geçmişi ve günümüzdeki kapsamlı hizmetleriyle dikkat çektiği görülen Ilgın Kaplıcaları'na giden bireyler bu tesisteki termal suyun faydalarını keşfedebilir. Bu tesisteki kadınlar hamamında saniyede 14 litre, erkekler hamamında ise saniyede 35-40 litre kadar su çıktığı bilinir. Buna ek olarak Ilgın Kaplıcaları'nın suyunun ortalama 42 santigrat derece olduğu söylenebilir. Magnezyum, demir, potasyum, alüminyum, nitrat ve hidrokarbonat gibi kimyasal bileşenleri içerdiği bilinen 

Ilgın Kaplıcaları 3 Haziran'da yeniden açılıyor

Ilgın Kaplıcaları suyunun iyi geldiği rahatsızlıklar neler?

-Sinir hastalıkları ve fizyolojik rahatsızlıklar
-İltihaplı rahatsızlıklar ve akciğer problemleri
-Kas ve eklem ağrıları ile idrar yolu rahatsızlıkları
-Böbrek ve karaciğer problemleri
-Felç, cüzzam ve kadın hastalıkları gibi rahatsızlıklar
-Egzama ve yanık gibi cilt rahatsızlıkları
-Göz hastalıkları ve romatizma

Ilgın kaplıcaları şifa kaynağı olarak bilinir. Her yıl otel ve moteller hastalıklarını iyileştirmek isteyen insanlarla dolup taşar. Bastonla gelip yürüyerek giden insanlar görülmektedir. Suyu hamam Dağı eteklerinde güneyden kuzeye doğru uzanan alivyum tabakası ile örtülü bir kırık üzerindedir. Su yöresel olarak söylenen Hamam Dağının eteklerinden çıkar.

Hz. Mevlana'nın şifa bulduğu kaplıca 450 bin kişiyi ağırladı

Konya'nın Ilgın ilçesinde bulunan ve tarihi Roma dönemine dayanan Sahib Ata Vakıf Hamamı 2022 yılı içerisinde toplam 450 bin kişiyi ağırladı.

Anadoludaki ilk Türk Hamamı

Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat döneminde önemli devlet adamlarından olan Sahib Ata Fahrettin Ali tarafından 1236 yılında havuzlu ilk Türk Hamamı olarak yaptırılan hamam şuan hala varlığını sürdürmektedir.

Hz. Mevlana'nın bir fiil Ilgın'a gelip dinlendiği ve her yıl 2-3 ay boyunca Ilgın'da şifa bulduğu o döneme ait tarih kaynaklarında geçmektedir. Hz. Mevlana kendisine gelen cüzzam hastalarını Ilgın'a getirip kaplıca suyu ile tedavi ettiği bilinmektedir.

(Sibel Elmas)

  • #Konya Ilgın Termal Kaplıcaları #Konya Ilgın Termal Kaplıcaları nerede #ılgın kaplıcaları #ılgın kaplıcaları şifası #ıkonya ılgın #konya ılgın kaplıcaları

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER