Konya’nın Çumra ilçesinde kavun hasadı başladı mı?

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın Çumra ilçesinde kavun hasadı başladı mı?
Konya ovasında hasat zamanı toplanan kavunlarda verim ve kalite her zaman yüksek kalitede oluyor. Konya’nın Çumra ilçesinin en büyük gelir kaynaklarından biri olan Kavun’un tadı, rengi ve kokusuyla kendine hayran bırakıyor. Çumra’da kavun yetiştiriciliği her geçen yıl artmakta. Peki, bu yıl kavun hasadı ne zaman başlayacak? İşte, detaylar…

Konya Çumra ilçesinin en büyük gelir kaynaklarından biri olan kavunun özgün tadı ve kokusu insanı kendine hayran bırakıyor. Çumra'da kavun yetiştiriciliği kavunun bu kadar güzel olmasından dolayı talep ve yetiştiricilik her geçen yıl artıyor.

Bafra Ovası'nda kavun hasadı başladı

Çumra'da kavun hasadı başladı mı?

Mayıs ayı başında ekimi başlayan Çumra kavununda hasat, temmuz ayı sonlarında başlayıp Ağustos ayı sonlarına kadar kademeli olarak devam ediyor. 

Sabahın ilk ışıklarında sapı kesilmeye başlayan kavunlar tek tek tarladan toplanıyor. Çiftçiler hasadı yaparken kavunlara gözü gibi bakıyor. 

Kademeli olarak hasat edilen kavunlar Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor. 

Bilecik'te kavun üreticisi talebe yetişmekte zorlanıyor - Son Dakika  Haberleri

Kavun nasıl yetişir?

Kışın sürülen tarlalar, Mayıs ayından önce de gübreler atılır. Mayıs ayı sonlarında doğru ekim yapıldıktan 90 gün sonra hasada başlanılır. 

Çumra kavunu, coğrafi işaret aldı

İyi kavun nasıl seçilir?

İyi kavun çizgili ve ağır olur. Rengi ise iyice kızarmış olması gereklidir. İyi kavun bu şekilde seçilmelidir.

(Habib Salk)

  • #Çumra #Çumra kavunu #Konya #KOnya haberi #Konya haber #Konya haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER