Konya’da il olmak için her şeyi yapıyorlar!

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da il olmak için her şeyi yapıyorlar!
Konya’da il olmayı bekleyen ve sürekli adından söz ettiren Ereğli, “Ereğli il olacak‘’ türküsü ile yine gündeme geldi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Yeni yüzyılda 100 il 1000 ilçeden müteşekkil idare yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür” ifadelerini kullanması ile Konya'da il olma şartlarına uyan Ereğli ilçesini heyecanlandırdı.

Konya'da il olacak ilçeler arasında gösteriliyor

Konya'da il olacak ilçeler arasında gösterilen Ereğli, il olmak için yaptığı farklı çalışmalar ile yine gündemde. En son Konya'nın Ereğli ilçesinin il olması için Ankara'ya yürüyüş başlatan CHP İlçe Başkanı Nejat Türktaş'tan sonra Ereğlili Müzik Öğretmeni Turgut Balbay, "Ereğlimiz” türküsü ile "Ereğli İl Olacak” sözlerine yer verdi.

"Ereğli il olacak''

Yayınladığı türküleri ve klipleri ile adından söz ettiren Müzik Öğretmeni Balbay, sesiyle, sazıyla Ereğli'nin İl olmasını gündeme taşıdı. Yepyeni klibi ve türküsüyle "Ereğli İl Olacak” sözlerini söyleyen Balbay'ın türküsü Ereğliler tarafından büyük beğeni topladı.

Ereğli ilçesi

İç Anadolu Bölgesi'nin Güneydoğu'sunda,Toros Dağları'nın eteklerinde kurulmuş olan Ereğli,Türkiye'nin en büyük ilçelerinden bir tanesi. Nüfusu ve ekonomik potansiyeli bakımından 30 civarında ilden daha büyük durumda olan Ereğli ilçesi,tarihi özellikleri ve doğal güzellikleri ile de dikkat çekiyor.

Ereğli nüfusu

Tarihi ve turistik zenginliği ile adından söz ettiren Ereğli, 30.12.2022 tarihi itibari ile Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre 150.978'dir. Bunun 76.239'i erkek, 74.739' sı kadından oluşuyor.

(Meltem Gürbüz)

  • #Konya #Ereğli #Ereğli haber #Konya haberleri #Konya haberi #Konya ereğli haberleri #İl olacak ilçe #Konya’da il olmaya aday olan ilçe

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • M
    Murat
    344 gün önce

    Akşehir il olur Ereğli il olamaz NOKTA

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (2)
  • AG
    Aynur girişgen
    344 gün önce

    Yıllardır ereğlinin il olma hevesi ile beklendik, umarım bu kez il olacağız

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (5)
  • EL
    EREĞLİ li pala
    339 gün önce

    Akşehir ne ki Nüfusu ereğlinin yarısı. EREĞLİ il olur Akşehir hiç olamaz.Arada çok fark var Aç tavuk rüyasında darı görürmüş.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER