Türkiye'nin hububat ambarı olarak bilinen Konya, tahıl tarımı ile öne çıksa da üretim yelpazesi oldukça geniştir.
Her yıl artıyor!
Karasal iklimin tüm özelliklerini en ağır haliyle yaşayan Konya, kuraklığa rağmen tarımdaki başarısını sürdürüyor. 13 tarımsal ürünün üretiminde Türkiye birincisi olan Konya Ovası, bazı ürünlerde de öne çıkmaya hazırlanıyor. Onlardan biri de karpuz…
Tarlalar hareketlendi!
Konya'nın Çumra, Seydişehir ve Ereğli ilçesinde karpuz üretimi arttı. Diğer ilçelerde de karpuza ilgi var. Çiftçilerden bir bölümü karpuzu fide dikerek yetiştirmeyi seçerken, tohumdan üretim yapanların sayası da bir hayli yüksek…
Adana'da hasat başladı!
Konya'da karpuz toplumları ve fideleri toprakla buluşturulurken Adana'da karpuz hasadı başladı. 30 dereceyi aşan sıcaklıkta toplanan karpuzlar kamyon ve tırlara yüklenerek 81 ildeki hallere gönderiliyor.
Fiyat düşecek!
Tarlada 20-24 TL'ye alıcı bulan karpuzun fiyatı gün gün düşecek. Semt pazarlarında da karpuz tezgahları kurulmuştu. Fiyatın düşmesiyle karpuz satışlarının daha da artması bekleniyor.