Konya’da domates hasatı devam ediyor! Salça için son fırsat

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da domates hasatı devam ediyor! Salça için son fırsat
Konya’da hasatı devam eden domates, verimi ve fiyatıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor. Kavurucu sıcağın altında tarlada domates hasatı yapan tarım işçilerinin de zorlu mesaisi devam ediyor.

Aroması, kokusu ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi tadı olan domateslerinin yolculuğu başladı. Tarlalardan hasat edilen domatesler, hem salça fabrikalarına hem de sofralara ulaşıyor.

Adana'da Turfanda Domateste Bu Yıl Yaklaşık 30 Bin Dekar Alanda Ekimi  Yapılan Tarla Domatesinde Hasat Devam Ediyor

Konya'nın tarım ekonomisine katkı sağlıyor

Konya tarım ekonomisine yüzlerce milyon lira katkı sağlayan domateste hasat çalışmaları devam ediyor.

Bursa Karacabey'deki salçalık domates hasadı verimli başladı - Bursa  Haberleri - Son Dakika Bursa Haberi Sizlerle!

5 ay beklediler

 Toprak hazırlığından başlayıp, gübreleme, fide dikimi, çapalama, ilaçlama, sulama ve en nihayetinde; yaklaşık beş aylık uğraşların ardından çiftçilerin emeklerinin karşılığını almayı beklediği hasat sezonu, Temmuz ayı ortası itibarıyla başlamıştı.

Tokat domatesi ekmek kapıları oldu

Çiftçinin yüzü gülüyor

Konya'nın bereketli topraklarında yetiştirilen domates hasadı devam ederken, çiftçinin de yüzünü de güldürmeyi başardı. Rekolte geçen senelere rağmen yüksek olması çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Bursa'da domates hasadı başladı - Bursa Haberleri - Son Dakika Bursa Haberi  Sizlerle!

Tarlada kaç liraya satılıyor?

Konya'da toplanan domatesler tarlada 6 ile 7 TL arasında alıcı buluyor. Toplamakla bitmeyen domates, 38 ile 45 derecede yapılan zorlu mesaide hem çiftçinin hem de tarım işçisinin yüzünü güldürmeyi başardı. Tarım işçileri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladıkları mesaiye, güneşin altında öğle saatlerine kadar devam ediyor.

(Selman Kaya)

 

 

 

 

 

  • #Konya salça #Konya domates #Konya salça fiyatları #Konya domates salçası fiyatı #Konya haber #Konya haberi #Konya haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • U
    Umut
    1 yıl önce

    Ayıp ayıp tarladan yazın ortasında 7 liraya domates......

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • T
    Tekir
    1 yıl önce

    1lira olması lazım.1çok.25kurus yeter

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER