Konya'da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara yönelik hayvan içme suyu tesisi desteği sağlanmaya devam ediyor. Mera alanlarının hayvan yetiştiriciliği açısından en önemli doğal yem kaynaklarından biri olarak görülmektedir.
Konya'da son yıllarda havaların kurak gitmesi ve hava sıcaklıkların artması sebebiyle merada otlayan büyük baş ve küçükbaş hayvanların doğal kaynaklardan su bulamaması hayvan sahiplerini zor duruma sokuyor. Meralarda su içme yapısında yaşanan bazı sıkıntılara yönelik Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara destek sağlıyor.
SIVAT ÇALIŞMALARI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Hayvanların sevk ile idaresini kolaylaştırmak, et-süt verimini artırmak, bulaşıcı hastalıklara karşı korunması ve meralarda uzun yol kat etmeden suya ulaşabilmeleri için sıvat desteği yapılıyor. Sıvatlar, aynı zamanda doğal hayatın devamı açısından da büyük önem taşıyor. Yaban hayvanları ve kuşların içme suyuna ulaşmalarını da kolaylaştıran bu sıvatlar büyük önem taşımakta.
BÜYÜKŞEHİR'DEN HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE TAM DESTEK
Konya Büyükşehir Belediyesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek ve verimliliğini artırmak amacıyla yetiştiricilere her türlü teknik ve altyapı desteği sağlıyor. Bu kapsamda 31 ilçe ve mahallelerinde büyükbaş ve küçükbaş sayısıyla sürü sayısı, meraların topografik yapısı, otlatma süresince su kaynağının kesilip kesilmediği durumları tespit edilerek ihtiyacı olan mahallelerde toplamda 255 adet beton sıvat (hayvan içme suyu tesisi) hibe edildi.
SIVAT DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konya tarım ve hayvancılığın en önemli merkezlerinden biri. Büyükşehir olarak hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik muhtelif desteklerde bulunuyoruz. Meralarımızda su içme yapısının kısıtlı veya çok uzak olması nedeniyle sorun yaşayan yetiştiricilerimiz için başlattığımız sıvat desteğimizi artırarak devam ettiriyoruz” diye konuştu.
(Mustafa İlker Şen)