Karaman’da salçalık biber ve domatesin üretim üssü! 250 dekarlık alanda kapya biber yetişiyor

 Karaman’da salçalık biber ve domatesin üretim üssü! 250 dekarlık alanda kapya biber yetişiyor
Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Koka ile Yollarbaşı Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Berketli topraklarıyla hem tarımda hem de meyve ve sebze üretiminde Türkiye'de söz sahibi iller arasında olan Karaman'da, dekarı büyük tarlalarda domates, kapya biber ve yeşil biber üretimi gerçekleşiyor.

Başkan sahaya indi!

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Koka ile birlikte Yollarbaşı köyüne ziyarette bulundu. Köy Muhtarı ve üreticilerle bir araya gelen Bulut, onlarla bir süre sohbet etti. Ardından, Türker Tarım'ın üretim alanlarını ziyaret ederek üretim hakkında bilgi aldı.

300 dekar alanda domates, 250 dekar alanda ise kapya biber

Türker Tarım, Yollarbaşı köyünde 300 dekarlık alanda domates, 250 dekarlık alanda kapya biber ve 20 dekarlık alanda yeşil biber üretimi yaparak önemli bir katkı sağlıyor. Bu ziyaret, tarımsal üretimin desteklenmesi ve yerel üreticilere destek verilmesi açısından önem taşıyor.

Yerel pazarlarda yerini alacak

Yollarbaşı köyünde 300 dekarlık alanda domates, 250 dekarlık alanda kapya biber ve 20 dekarlık alanda yeşil biber ekimi devam ediyor. Olgunluğa eriştikten sonra hasadı yapılacak olan domates, kapya biber ve yeşil biber yerel pazarlarda yerini alacak. 

Salçanın ana maddesi!

Domates ve kapya biber ev hanımları tarafından büyük önem arz ediyor. Mutfakların vazgeçilmezi olan salça, kapya biberden ve domatesten yapılıyor. Organik salça tüketmek isteyenler pazardan aldığı domatesi ve kapya biberi evlerinde kendi emekleriyle salça yapıyorlar.

(Mustafa İlker Şen)

 

 

  • #Karaman haber #Karaman #Karaman haberi #Karaman haberleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER