Dünyanın yaşayan en yaşlı insanı Türkiye’de! 4 padişah, 12 Cumhurbaşkanı, 29 Başbakan ve onlarca savaş gördü

- Güncelleme Tarihi:

 Dünyanın yaşayan en yaşlı insanı Türkiye’de! 4 padişah, 12 Cumhurbaşkanı, 29 Başbakan ve onlarca savaş gördü
Türkiye’de yaşayan dünyanın yaşayan en yaşlı insanı görenleri şaşırtıyor. 4 padişah, 12 Cumhurbaşkanı, 29 Başbakan ve onlarca savaş gören Mehmet Reşit Ak ömründe sadece bir kere hastaneye gitmiş.

Türkiye'de yaşayan dünyanın yaşayan en yaşlı insanı görenleri şaşırtıyor. 4 padişah, 12 Cumhurbaşkanı, 29 Başbakan ve onlarca savaş gören Mehmet Reşit Ak ömründe sadece bir kere hastaneye gitmiş.

Dünyanın yaşayan en yaşlı insanı olarak bilinen Mehmet Reşit Ak , doğum tarihiyle herkesi hayrete düşürüyor. 7 Şubat 1891'de doğan Mehmet Reşit Ak, tam 133 yaşında! Bu tarih, Osmanlı İmparatorluğu'nun II. Abdülhamid tarafından yönetildiği bir döneme denk geliyor. O tarihten bugüne, dünya pek çok değişim yaşadı; imparatorluklar yıkıldı, yeni devletler kuruldu, savaşlar ve barışlar yaşandı, ancak Reşit Amca tüm bu süreçlerin canlı tanığı olarak tarihe geçti.

Batman'da yaşamını sürdüren AK, Türkiye'nin birçok ilinde yaşadıktan sonra 45-50 yaşlarında köyüne geri dönerek burada yaşamına devam etti. Uzun ömrü boyunca pek çok çocuğu ve torunu dünyaya geldi. Ama onların sayısını zaman zaman hatırlamakta zorluk çekiyor. Yaşına rağmen oldukça sağlıklı görünürken, uzun yaşamını neye borçlu olduğu sorulduğunda "Allah'a borçluyum" yanıtını veriyor. Ömrü boyunca sadece bir kez arı sokması nedeniyle hastaneye gittiğini söylerken, sağlık dolu bir yaşam sürmeye devam ediyor.

1891'den bugüne, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin modern zamanlarına kadar pek çok tarihi olay yaşandı. Bu süreçte Osmanlı'nın 4 padişahını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 12 cumhurbaşkanını gördü. Aynı zamanda Türkiye, Trablusgarp Savaşı'ndan Kore Savaşı'na, Kıbrıs Harekâtı'ndan Suriye iç savaşına kadar pek çok savaş ve çatışmaya tanık oldu. Ancak tüm bu zorlu dönemlere rağmen, sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor ve adeta tarihin yaşayan bir parçası olarak anılıyor.

Mehmet Reşit Ak'ın hayatı, tarih boyunca yaşanan büyük olayları ve değişimleri gören bir insanın hikâyesi olarak gelecek nesillere ilham kaynağı olacak. Yaşamı boyunca pek çok zorlukla karşılaşmış olan Reşit Amca, sağlığı ve uzun ömrüyle çevresindekilere örnek olmaya devam ediyor. 133 yaşındaki Mehmet Reşit Ak, şu an için bilinen dünyanın en yaşlı insanı olarak tarihe geçiyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • O
    Ömer
    18 gün önce

    Cumhuriyetin ilk yıllarında milletimiz ne sıkıntılar çekmiş bu adamdan bir bir dinleyip kayıt altına almak lazım.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER