Direnişin 8.yılı 15 Temmuz’u unutturmayacağız!

- Güncelleme Tarihi:

 Direnişin 8.yılı 15 Temmuz’u unutturmayacağız!
15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Cumhuriyet tarihinin en uzun gecesi sayılabilecek darbe girişimi esnasında ülkenin dört bir yanında örnek bir milli duruş sergilendi. Peki saat saat, o gece neler yaşandı? Detaylar haberimizde.

Türk siyasi tarihinin kara lekesi olan FETÖ'nün gerçekleştirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletine yaptığı tarihi çağrının ardından bağımsızlığın tüm dünyaya yeniden ilan edilmesiyle sonuçlanan 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Ülkenin istikbâl ve istiklâline sahip çıkan aziz Türk milleti, vatanı uğruna hiç düşünmeden canını ortaya koyan şehitlerini unutmadı, unutturmayacak! 


KONYA NÖBETTE OLACAK


FETÖ'nün alçak saldırısının 8. yıl dönümünde yine yurt içi ile yurt dışında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlenecek. Darbe girişimine karşı kazanılan onurlu zafer kutlanırken, vatanı uğruna can veren aziz şehitlerimiz anılacak. Konya, 8 yıl önce olduğu gibi bugün de sabaha kadar Mevlâna Meydanı'nda nöbette olacak. 


KONTV MEYDANDA


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'ten yaptığı "Millet meydanlara çıksın” çağrısını Türk televizyonlarından ilk olarak yayınlayan Milletin Kanalı KONTV, tüm gece sürecek etkinlikleri izleyicisiyle buluşturacak. 


MİLLETİN ZAFERİ


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yılında "Milletin Zaferi” temasıyla anma etkinlikleri düzenleyecek. Yurt içinde "Vatanın Kahramanları”, "Demokrasinin Kahramanları”, "Milli İradenin Kahramanları” ve "Milletin Kahramanları” söylemleri ön plana çıkarılacak.


TARİHİ SÖZLER TÜRKİYE YÜZYILI'NA IŞIK TUTUYOR "TOPUNUZ GELİN!”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vatan müdafaası için halkı sokağa çağırdığı tarihi sözleri Türkiye Yüzyılı'nda hafızalardan silinmiyor, silinmeyecek: "Milletimizi illerin meydanlarına ve havalimanlarına davet ediyorum. Bu azınlık grubu tanklarıyla toplarıyla gelsin, ne yapacaksa yapsın. Halkın gücünün üstünde bir güç tanımadım bugüne kadar.”

 


VATAN SANA MİNNETAR ÖMER HALİSDEMİR


Özel Kuvvetler'i ele geçirmeye çalışan Tuğgeneral Semih Terzi'yi başından vurarak etkisiz hale getiren Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, vücuduna isabet eden otuz kurşun sonucu şehit oldu.  Başta Ömer Halis Demir olmak üzere şehitlerimiz asla unutulmayacak, unutturma çabasına girenlere müsaade edilmeyecek.


251 ŞEHİT 2 BİN 185 YARALI


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile vatanı işgalden kurtarmak için kefenlerini giyerek sokağa inen 251 vatan evladı şehitlik mertebesine erişti, 2 bin 185 kişi yaralandı.  


MİLLİ İRADE DESTANI


15 Temmuz gecesi Türk milleti, gücünü bir kez daha dünyaya gösterdi. Canları pahasına vatanı savunan ve milli irade destanını altın harflerle tarihe yazan kahramanlar; bu ülkede ezanların dinmesine, bayrakların inmesine izin vermedi,  bundan sonrada vermeyecek. 


ADIM ADIM DİRENİŞ
16.16: Girişim ihbarını alan dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanlığı'na geçti.
20.22: Darbeciler, kalkışmayı öne çekti. 
21.00: Dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, derdest edildi. 
22.00: TRT Genel Müdürlüğü işgal edildi.
22.28: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kapatıldı.
22.35: FETÖ'cü askerler, Atatürk Havalimanı'na girdi.
23.08: Özel harekâtçılar şehit edildi.
00.00: Özel Harekât Daire Başkanlığı bombalandı. 
00.13: TRT ekranlarından zorla, darbe bildirisi okutuldu. 
00.24: BAŞKOMUTAN ERDOĞAN'DAN TARİHİ ÇAĞRI 
01.13: Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, şehit oldu.
02.00: Atatürk Havalimanı kontrol kulesi geri alındı.
02.50: TBMM binası bombalandı.
03.20: Erdoğan, İstanbul'a geldi. 
06.42: FETÖ'cü askerler teslim oldu.
11.01: HAİN DARBE GİRİŞİMİ, DEVLET VE MİLLETİN BİRLİĞİYLE ÖNLENDİ. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER