Konya’da kara elmasın fiyatı belli oldu!

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’da kara elmasın fiyatı belli oldu!
Konya’da yetişen ve Karaman’ın tescilli ürünü olan, kara elmas olarak bilinen ekşikara üzümünün fiyatı belli oldu.

Konya'da ve Karaman'da yetişen ekşikara üzümünün hasadı devam ediyor. Karaman'ın tescilli ürünü olan kara elmas olarak bilinen üzümünün fiyatı belli oldu. Karaman'ın Toros Dağları eteklerindeki köylerde üretimi gerçekleşen yaş ve kuru üzüm Türkiye'nin değişik pazarlarında yüksek fiyatlarla satılmaya başlandı.

Konya'da hangi ilçede yetişiyor?

Kendine has bir lezzeti olan Ekşikara üzümü, Konya'da Güneysınır ilçesinin önemli bir gelir kaynağı. Yörede "karaoğlan" ve "keçimen" olarak da bilinen ekşikara üzümü, Toros Dağları'nın yamacındaki verimli topraklarda yetiştiriliyor. Sabahın erken saatlerinde hasat edilen üzümler, sergiliklerde serilerek güneşte kurutuluyor. Üzümler, kurutulduktan sonra kuruyemişçilere satılıyor.

Çok sık tüketilen yiyecekler arasında

Ekşikara üzümü günümüzde çok sık tüketilen yiyecekler arasında. Sağlık açısından oldukça önemli bir besin kaynağı olan ekşikara üzümü, genelde sabahları tüketilerek daha zinde kalmayı sağlıyor. Uzun süre tok tuttuğu için diyet listelerinde yerini almış bir besin kaynağı olan ekşikara üzüm, ayrıca bunun yanında daha vücuda pek çok faydası bulunuyor.

Hasat sezonu sona eriyor

Sebze ve meyvelerde yavaş yavaş hasat zamanının sonuna yaklaşıldı. Sezon sonu hasadı yapılan sebze ve meyvelerden kara elmas olarak adlandırılan ekşikara üzümünün hasadı başladı. Şehir içinde ve şehir dışında pazarlarda tezgahlarda satılmaya başlandı.

Şehir dışında daha pahalı

Kara elmas olarak bilinen üzüm, perakende piyasasında ucuza alıcı bulurken, şehir dışı pazarda daha pahalı satılıyor.

Ekşikara üzümünün fiyatı belli oldu

Ekşikara üzümü başta kansızlığa, şeker hastalığına, karaciğer ve solunum yetmezliği olanlar ile üşümesi olan kişilere iyi geliyor. Ekşikara üzümünün Karaman'da ve Konya'da piyasası 100 liradan satılıyor. Karaman ve Konya dışında başka şehirlerde daha yüksek bir fiyattan satılıyor.

(Mustafa İlker Şen)

 

  • #Konya #Karaman #Konya haberi #Karaman haberi #Konya haberleri #Karaman haberleri #Ekşikara üzümü #Ekşikara üzüm fiyatı #Fiyat

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • K
    Konyalı
    343 gün önce

    Geçen pazarda 130 liraya gördüm markette 80 liraydı nasıl iş anlamadım

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”