Emekli Maaşı İçin Beklenen Haber Geldi! Emekli Maaşı Zammı!

 Emekli Maaşı İçin Beklenen Haber Geldi! Emekli Maaşı Zammı!
Memur maaşlarına dair görüşmeler gündemlerde hiç düşmezken en düşük emekli maaşına dair önemli açıklamalarda sonunda geldi. İşte emeklilerin dört gözle bekledikleri zam formülünü dair ayrıntılar...

Ağustos ayından bugüne kadar devam eden maaş görüşmeleri gündemden düşmezken SGK emeklilerinin aldıkları temmuz ayı zammı da masaya yatırıldı.

Temmuz ayında gelen zamlardan sonra tartışma konusu olan emekli maaşları gündemlerde yer alırken yetkililerden gelecek haber dört gözle bekleniyor. Pek çok isim emekli maaşının iyileştirme yapılacağına dair sinyaller verirken Ekonomist Muhammet Bayram bu konu ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından bir düzenleme çalışması başlatıldığını söyleyen Ekonomist Muhammet Bayram, gerekli formülleri açıkladı.

Emekli maaşları için formülleri açıkladı

Ekonomist Muhammet Bayram, emekli maaşları için yetkililerin iki formül üzerinde durduğunu açıkladı. Emekli maaşlarının birazda olsa artmasının beklediğini söyleyen Muhammed Bayram, "kök maaş eğer 6 bin liraysa %25'lik Temmuz ayı zammı 1.500 lira yapıyor, toplamda ise 7.500 lira ediyor. Siz eğer 6.000 liradan daha az maaş alıyorsanız bu durumda maaşınıza zam yansımamış anlamına geliyor” dedi.

İlk formül için Bayram,” emekli maaşınız 10.000 liraya yükselirse bundan sonraki zamlarda 10.000 liranın üstüne yapılır” dedi. İkinci formülün ise seyyanen zam olduğunu söyleyemem Muhammet Bayram, bu konuda Devlet Bahçeli'nin bir çağrı yaptığını ve memurlara verilen 8 bin 67 liralık zammın emeklilere de yansıtılması gerektiğini hatırlattı.

Seyyanen Zam Gelecek mi?

Memur maaşlarına gelen 8 bin TL zam sonrasında emekliler ile memurlar arasındaki fark oldukça açılmış emekliler de kendilerine seyyanen zam yapılması gerektiğini belirtmişti. Emeklilere zam formülleri arasında 4 bin TL ile 6 bin TL arasında bir seyyanen zam yapılması planın da olduğu kulislerden alınan bilgiler arasında.

Aradaki makasın çok fazla olmasından dolayı emekli olmak isteyen oldukça fazla sayıdaki çalışan geçim sıkıntısı yaşanacağını düşünmesinden dolayı emekli olamamıştı. Şimdi gözler emeklilere yapılacak olan seyyanen zammın ne kadar olacağında.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER