Hamas: Ürdün sınırında düzenlenen saldırı, İsrail’in suçlarına doğal bir tepkidir

 Hamas: Ürdün sınırında düzenlenen saldırı, İsrail’in suçlarına doğal bir tepkidir
Hamas, Ölü Deniz’in güneyinde meydana gelen silahlı saldırının Arap ve İslam aleminin, İsrail’in işlediği suçlara verdiği doğal bir tepki olduğunu belirtti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Ürdün-Filistin sınırında katil İsrail askerlerini ve üslerini hedef alan "kahramanca" saldırının "Aksa Tufanı'nda önemli bir gelişme" olduğu ifade edildi.

Bu saldırının, Arap ve İslam aleminin İsrail'in Filistin halkına yönelik işlediği vahşi suçlara karşı verdiği doğal bir tepki ve Gazze, Batı Şeria ve tüm cephelerde İsrail katliamlarına karşı kurşunla verilmiş bir cevap olduğu kaydedildi.

Açıklamada, bu saldırının, özgür Arap halklarının hala canlı olduğunu ve Filistin halkı ile onun kahraman direnişine destek vermeye devam edeceğini gösterdiği aktarıldı.

Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinlilere direnişe devam etme ve İsrail'i caydıracak saldırılar düzenleyerek işlediği suçların bedelini ödettirme çağrısı yapıldı.

İsrail ordusu, Ürdün'den İsrail tarafına geçtikleri ve silahlı oldukları iddia edilen 2 kişinin askerleriyle girdikleri çatışmada öldüğünü bildirmişti.

Bir kişinin ise kaçtığının düşünüldüğü belirtilen açıklamada, bölge halkına "talimatlara uyma" çağrısı yapılmıştı.

İsrail basını, çatışmada ölen 2 kişinin Ürdün ordusuna ait üniforma giydiğini iddia etmişti.

Haberde ayrıca, çıkan çatışmada 2 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Kaynak: AA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER