Sarımsak doğal antibiyotik olarak düşünülüp neredeyse herkesin günlük hayatta tüketmeye çalıştığı bir besindir. Hoş olmayan keskin kokusu ve tadının biraz acı olması nedeniyle sarımsağı bu zamana kadar hep yutarak fayda sağladığını düşündük. Peki, sarımsağın yutarak değil de çiğneyerek fayda sağladığını biliyor muydunuz? İşte, sarımsağı neden yutarak değil de çiğneyerek tüketmeliyiz, sarımsağın faydaları nelerdir? Merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde…
 
Sağlığa birçok faydası olan sarımsağı farklı tür ve yerlerde kullanıyoruz. Kimisi yemeklerin içine katarken kimisi ise sarımsağı tek yutmayı tercih ediyor. Fakat sarımsağı çiğ yutarak hiçbir faydası olmadığını uzmanlar uyarıyor! Sarımsağın içindeki hücrelerden yararlanmak istiyorsanız sarımsağı bu şekilde tüketin…
 
 
Sarımsağı yutarak değil çiğneyerek tüketin!
 
Sarımsağın içerisinde birden çok farklı hücre yapıları vardır. Bunlardan en önemlisi ise, ‘Allicin Hücresi' dir. Bu allicin hücresini yutarak değil çiğneyerek açığa çıkarabilirsiniz. Ya da sarımsağı yemeklerin içine katarak tüketiyorsanız mutlaka sarımsağı ezerek bu hücre açığa çıkacaktır.
 
Allicin hücresi vücuttaki kötü bakteri ve mikroorganizmalarla savaşmada etkili bir hücredir. Sık sık hasta olan kişiler, özellikle yaz aylarında grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara yakalanan kişiler düzenli bir şekilde sarımsağı çiğneyip tüketebilirler. 
 
Allicin hücresi, beyin hücrelerini koruyucu özelliği sayesinde kişide demans, bunama ve yaşlılarda sık rastlanan Alzheimer gibi hastalıkların riskini azaltır. Düzenli bir şekilde sarımsak tüketmek beyin fonksiyonlarını olumlu olarak destekliyor. 
 
 
SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR?
 
- Sarımsağın içerisinde bulunan allicin hücresi sıtma hastalığına iyi gelir.
 
- Sarımsak vücutta kötü toksinleri dışarı atar.
 
- Sarımsak saç ve sakalların dökülmesine iyi gelir.
 
- Sarımsak saçların parlak ve gür olmasını sağlar.
 
- Sarımsak düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
 
- Sarımsak düzenli tüketildiğinde kanın pıhtılaşmasını engeller.
 
- Sarımsak kişinin daha dinç ve sağlıklı olmasını sağlar.
 
- Sarımsak grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklarla savaşır.
 
- Sarımsak yüksek tansiyonu dengeler.
 
- Düzenli sarımsak tüketmek kolesterolü düşürür.
 
- Sarımsak kalp hastalıklarına iyi gelir.
 
 
GÜNLÜK NE KADAR SARIMSAK TÜKETMEK GEREKİR?
 
Sarımsak ne kadar faydalı bir besin olarak tüketsek bile fazla miktarda sarımsak kişide değişik semptomlar (belirtiler) verebilir. Sarımsağı aç karnına tüketmek mide sorunlarına ve mide problemlerine yol açar.
 
 
Bunun harici eğer tansiyon hastasıysanız ve tansiyon ilacı kullanıyorsanız, sarımsak tüketirken dikkatli olmanız gerekir. Bunun için herhangi bir hastalığı olan kişiler sarımsak tüketirken mutlaka doktoruna danışması gerekir.