E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Romatizma’nın mucizevi 5 bitkisi… Bu bitkileri alan birdaha alıyor…

09 Şubat 2024 Cuma 13:47
Havaların soğumasıyla birlikte eklem, kas ve romatizma gibi ağrılar şiddetli bir şekilde artıyor. Kış aylarının gelmesiyle beraber ortaya çıkan bu ağrıları 5 bitki ile azaltmak mümkün. Peki, romatizma ağrıları hangi bitkilerle azalıyor, romatizma ağrılarının azalması için hangi bitkileri tüketmek gerekiyor? İşte merak edilen o ayrıntılar…

Romatizma hastaları dönem dönem şiddetli ağrılarla uyanıp, bazen ağrıyı hafifletemeyecek kadar şiddetli bir semptomla karşılaşabiliyorlar. Romatizma hastaları şiddetli ağrı dönemlerinde daha çok glütensiz beslenme odaklı yaşamlarını sürdürdüklerinde olumlu yanıt alıyorlar.

Zencefil, kuşburnu çayları gibi doğanın bize sunduğu bitkilerden az miktarda ağrıyı hafifletme gibi olumlu sonuç alınsa da Omega-3 takviyesi de ağrının hafiflemesinde büyük rol oynuyor. 

Domates. Biber, patlıcan ve patatesten uzak durun!

Romatizma hastalarının ağrılarını şiddetlendirdiği ve ateşlendirdiği bazı besinlerin içinde uzak durulması gereken domates, biber, patlıcan ve patates yer alıyor. Bu besinler ağrıyı arttırdığı gibi bağırsak florasını da bozuyor.

Romatizma hastalığında ağrıyı hafifletmek için hangi bitkileri tüketmeliyiz?


 
ISIRGAN

Son derece güçlü ve kuvvetli bir bitkidir. Ağrıyı azalttığı gibi vücuttaki enfeksiyona da iyi gelir.

KUŞBURNU

Ağrıyı hafifletecek etkisinin yanı sıra C vitamini açısından zengin bir bitkidir.

ZENCEFİL

Ağrıyı kuvvetli bir şekilde yok etme etkisi vardır. Mide bulantısı mide ağrılarına da iyi gelir.

ZERDEÇAL

Kuvvetli yangın giderici özelliğinin yanı sıra ağrıyı yok etmede etkilidir. Karaciğer yağlanması ve sorunlarına iyi gelir. 

MEYAN KÖKÜ

Ağrıyı hafifletmede etkilidir. Kişide sakinlik ve rahatlama sağlar.

Romatizma ağrıları için çay tarifi 

- 1 çay kaşığı zencefili koyun
- 1 çubuk meyan kökünü koyun
- 1 çay kaşığı tane karabiberi ekleyin
- 1 tatlı kaşığı kuşburnu ekleyin

YAPILIŞI

Tüm bitkileri hazırladıktan sonra 250 cc su ekleyin. Steril olması için ağzı kapalı şekilde 10 dakika demleyin. Demlendikten sonra günde yaklaşık 4 fincan kadar içebilirsiniz.

 

(Aysu Rabia Tuncel)

 

 

DİĞER HABERLER