E-gazete
Poğaçanızı yapmaya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli kısım malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Süt,yumurta ve yoğurt soğuk olursa hamur sert bir kıvamda olacaktır. Bunun olmasını istemeyiz. Bu sebeple yapım aşamasından 30 dakika önce bu malzemeleri oda sıcaklığına almanızda fayda var.
Püf Noktalara Dikkat!
Lezzetli ve yumuşacık poğaça elde etmek için malzemelerin sırasıyla koyulması dikkat edilecek hususlardan biridir. Tarif sıralamasına uygun yapılan poğaçanın lezzeti öne çıkacaktır.
Unu elemekle işe başlayabilirsiniz. Un uzun süre kapalı kaldığında topaklanır. Bardakla koyulduğunda kıvamsız ve sert bir hamur haline gelir. Bunun önüne geçmek için eleyerek yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.Ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulmalıdır.
Hamurun üzerine nemli bir bez ile örtün. Bu sayede fermente olan maya hamurun kabarmasını sağlayacak.
Poğaçanızı keyifle tüketmek için iç harcının malzemelerine peynir,patates,zeytin hatta maydanoz da ekleyebilirsiniz.
Malzemelerinizin taze olması lezzetini öne çıkarır. Poğaçaların eşit şekilde pişmesi için fırını önceden ısıtın. 180 derece çoğunlukla idealdir.
Tepsiye çizdiğiniz poğaçaların üzerine dilerseniz bir fırça yardımıyla sulandırmış pekmez ya da yumurta sarısı sürebilirsiniz. Üzerine susam,çörek otu ile de süsleyebilirsiniz.