E-gazete
Limonun kendisi vitamin deposu olduğu gibi kabuğu da çok amaçlı kullanılan meyveler arasında yer alır. Vitamin,lif ve mineral içeren limon kabuğunu atmadan önce bunları bilmenizde fayda var.Limon suyunu kullandıktan sonra kabuklarını çöpe atmak yerine bitki çaylarında,sararan dişleri beyazlatmada,yemeklerde,tatlılarda,ev temizliğinde kullanabilirsiniz.
Cilt bakımı için
Canlandırıcı ve leke giderici özelliği sayesinde cilt bakımında doğal bir alternatif oluşturur. Düşük pH değeri olan limon kabuğu muhteşem bir tonik olarak kullanılabilir.
Sıkılmış kabuğun iç yüzeyini yüzünüze sürerek bu uygulamayı günlük rutininize ekleyebilirsiniz.
Diş beyazlatmak için
Dişlerinizi beyazlatmak için limon kabuğundan yararlanabilirsiniz. İçerdiği asit sayesinde dişleri beyazlatmada oldukça etkilidir. Bu doğal yöntemle dişlerinizde oluşan lekelerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
Limon kabuğu ile oda kokusu yapın
Limon kabuklarını ocakta bir tencere yardımıyla içine bir miktar su,tarçın çubukları,vanilya ekleyerek kısık ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatıp herhangi bir sprey şişeye koyup oda parfümü olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
Yemeklere ve tatlılara limon kabuğu ekleyin
Suyunu sıktığınız limon kabuklarını rendeleyip buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Arzu ettiğiniz zaman yemeklerin,tatlıların ve keklerinizin içine istediğiniz miktarda koyup lezzetli tatlar elde edebilirsiniz.
Bitki çayı yapın
Gerek kış gerek yaz aylarında bitki çaylarına başvururuz.
Antibakteriyel özelliği sayesinde bitki çayınıza eklediğiniz limon kabukları çayınızı zenginleştirir. Vitamin ve mineral deposu haline gelir.