E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Kurumuş yağlara 10 dakikada çözüm!

İnternet Editörü
09 Temmuz 2024 Salı 10:55
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinin başında fırın yemekleri gelir. Tepsi kebapları, börekler, çörekler, pastalar... Tüm bu yemeklerin tek ortak sorunu ise fırını kaplayan yağ olmaktadır. Ev hanımları için işkenceye dönüşmüş fırın temizliğinin püf noktası burada.

Yalnızca 3 malzeme ile fırınlarınızı ilk gün ki gibi pırıl pırıl bir hale getirebilirsiniz. Herkesin evinde bulunan 3 malzeme ile fırınlarınız hiç kullanılmamış gibi tertemiz olsun ister misiniz? İşte fırın temizliğinde pratik, oldukça kolay ve zahmetsiz temizliğin sırrı... 


3 malzeme ile fırınlar pırıl pırıl 
Lezzetli ev yemeklerinin baş tacı fırın yemeklerinin sonu ev hanımları için çaresiz uzun bir temizlik. Fırına yayılmış yanmış yağ ve kokunun çıkarılması ise neredeyse imkansız gibi görülürken bu formül ile fırın temizlikleri çok kolay olacak. 


Öncelikle her evde mutlaka bulunan sirke ve karbonatı fırınımızda yağlı ve yanmış yemek kalıntılarının olduğu yerlere döküyoruz. Biraz beklettikten sonra üzerine ılık su dökerek yanmış yerleri hafifçe ovalıyoruz. 
Sirkenin ve karbonatın aşındırıcı asitik etkisi ile kalkan yağ ve yanmış kirler kolayca çıkacaktır. Geriye ise temiz bir bezle güzelce durulamak pırıl pırıl bir fırının tadını çıkarmak kalıyor. 

 

DİĞER HABERLER