E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Kirpiklerinizi daha gür ve uzun yapmak ister misiniz? Bu doğal yöntemlerle mümkün!

İnternet Editörü
09 Temmuz 2024 Salı 15:10
Her hanımın güzellik ölçütleri arasında yer alan kirpik dolgunluğu son zamanlarda güzellik merkezlerinin de merkezinde yer alıyor. Yapay kirpikler, kimyasal ürünler ile uzatılmaya ve dolgunlaştırılmaya çalışılan kirpiklerin zararları ise saymakla bitmiyor. Sizde doğal yöntemlerle kirpiklerinizi uzatabilir ve dolgunlaştırabilirsiniz.

Kirpiklerinizin daha gür ve uzun olmasını istiyorsunuz ancak kimyasal ürünler de kullanmak istemiyorsunuz. O zaman tam adrestesiniz. Yazımızın devamında sizlerle paylaşacağımız bazı yağların etkileri ile sizlerde kirpiklerinizi gürleştirebilir ve uzatabilirsiniz. Üstelik hiçbir kimyasal madde kullanmak zorunda kalmadan. 


Kirpik uzatan doğal yağlar 


Hint yağı daha gür, daha kalın kirpiklerin gelişimini desteklemek için en sık tavsiye edilen yağlardan biridir.


Sedir ağacı, kıl gelişimini destekleyen bir uyarıcıdır.


Hindistan cevizi yağı, protein kaybını önleyerek kıl sağlığını ve gelişimini iyileştirmeye yardım edebilen lorik asit içerir.


Saf sızma zeytinyağının, daha gür, daha kalın kirpiklere sahip olmana yardım edebilen nemlendirici ve antibakteriyel özellikleri vardır.


Fas argan yağı, antioksidanlarla doludur ve kıllarını hem nemlendirir hem besler.


Biberiye yağı, kıl köklerini uyarır, kıl gelişimini iyileştirir ve dolaşımı arttırır.


Not: Bazı yağlar seyreltilmeden kullanıma uygundur. Ancak bazılarının seyreltilmesi gereklidir. Kullanmadan önce ufak bir araştırma ile buna dikkat edilmelidir. 

 

DİĞER HABERLER