E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Haşlama suyuna sadece 1 damla ekleyin! Kabuklar 10 saniyede kolayca ayrılıyor

01 Temmuz 2024 Pazartesi 11:44
Yumurta her haliyle tüm sofraların özellikle de kahvaltı sofralarının vazgeçilmez besinleri arasındadır. Doyuruculuğu ve yüksek besin değeri ile 7’den 70’e herkesin tüketmesi gereken yumurtaların tek sorunu ise soyulmalarıdır. Soyarken yumurtanın yarısını da götüren kabuklarla nasıl başa çıkılır?

Yumurta haşlaması sabah kahvaltılarının vazgeçilmez baş besinidir. Her sofraya mutlaka konan yumurtalar asla bir restoran veya oteldeki gibi kusursuz soyulmaz. Mutlaka bir yerleri yırtılır, kabukta kalır. Yumurta kabuklarını kusursuz bir şekilde soymanın püf noktası ise çok basit.

Bu yöntemle daha kolay soyacasınız!

Yumurta kabuklarının kolay soyulmasını sağlayan aslında birçok yöntem vardır. Bunlardan ilki yumurta haşlanan suya bir damla sirke veya limon suyu damlatmaktır. Sirke veya limon suyu damlatılan suda yumurtalar çatlamaz, kabukları oldukça kolay ve yumurtanın şeklini bozmadan çıkar.

İkinci olarak yumurtayı ocaktan aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutmaktır. Bu sayede de yumurtalarınız kolayca soyulur.

Yine yumurtaları aşağıdan başlayarak soyarsanız daha kolay ve pratik bir şekilde kabuklarını çıkarabilirsiniz.

Yumurta soyarken ellerinizin nemli olması da kabukların kolay çıkmasını etkileyen faktörler arasındadır.

Son olarak yumurtayı soğuk suya tuttuktan sonra altından veya üstünden vurarak çatlatıp soymak işinizi zorlaştırır. Bunun yerine yumurtayı biraz yuvarlamanız kabukların daha kolay ve bütün olarak çıkmasını sağlar.

DİĞER HABERLER