E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Evde taş gibi yoğurt yapmanın püf noktaları! Sulanmayan yoğurt nasıl yapılır?

29 Haziran 2024 Cumartesi 16:58

Sofraların vazgeçilmezi yoğurt Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Evde yapılan yoğurtların bazısı püf noktalarına dikkat edilmediği için sulanıyor taş gibi olmuyor. Bu nedenle birçok kimse hazır yoğurda rağbet ediyor. Oysaki ev yoğurdu hem lezzet açısından hem de sağlık açısından daha iyidir. Püf noktalarına dikkat ettiğinizde evde taş gibi yoğurt yapmak çok kolay.

Taş gibi yoğurt için bunlara dikkat!

Evde yoğurt yapmak zor gibi olsa da püf noktalarına dikkat ettiğiniz sürece yoğurt yapmak hobi haline gelecektir. En önemli husus süt seçimidir. Sütün tazeliği ve kalitesi yoğurda lezzet veren en büyük etkendir.

Sütü yeterince kaynatmak sütün kalitesini arttıracak lezzetini öne çıkaracaktır. Çelik bir tencerede,orta ateşte kaynatıp kaynadıktan sonra altını 10-15 dakika boyunca kaynatmaya devam edebilirsiniz. Sonrasında sütü oda sıcaklığında ılımaya bırakmalısınız.

Ortalama 40-45 derece sıcaklığında olmalıdır. Sütün sıcaklığına bakmak için serçe parmağınızı süte batırarak test ettiğinizde parmağınızı ısırırcasına bir sıcaklık hissederseniz mayalanmaya hazır hale gelmiş demektir. Dikkat etmeniz gereken bir nokta sütü ne çok sıcak iken ne de çok soğuk iken mayalamamaktır.

Lezzetli bir yoğurt yapmak istiyorsanız maya seçimi de en az süt kadar önemlidir. Hazır yoğurt mayası ile mayalamamaya özen göstermelisiniz. Mayalayacağınız kabın temiz olması yoğurt tüketimini daha sağlıklı hale getirir. Mayaladığınız yoğurdu oda sıcaklığında bir örtü yardımıyla güzelce sarıp mayalanmaya bırakabilirsiniz.

En az 4 saat boyunca bekletilmesi önemlidir. Ardından yoğurdunuzu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

 

DİĞER HABERLER