E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Dibi tutmuş tencereleri ovalamaya son! Bu yöntemler ile kollarınız ağrımayacak!

İnternet Editörü
09 Temmuz 2024 Salı 16:05
Bir anlık dalgınlıkla ocakta unutulan tencereler dakikalarca ovalamanın bile kar etmediği zor bulaşıklardandır. Tüm ev hanımlarının korkulu rüyası olan yanık temizlemede bu yöntemler işi oldukça kolaylaştırıyor.

Kapkara tutmuş tencerenin dibi nasıl temizlenir? Dakikalarca ovalamadan yağ ve yanıktan tenceremi nasıl arındırabilirim? Kolay ve zahmetsiz bir yolu yok mu? Tüm sorularınızın cevabı olacak o yöntemler yazımızın devamında sizlerle... 


3 yöntemle tencere yanıklarından kurtulun


Yanmış tencerenizin içini tabanını kaplayacak şekilde su doldurun. Daha sonra evinizde kullandığınız bulaşık deterjanından biraz tencereye dökün ve iyice köpürtün. Daha sonra bu karışımı 15 dakika kadar ocakta kaynatın. 1 gün bekletin. Ertesi gün tahta bir kaşık yardımı ile yanıkları kolayca sıyırabilirsiniz. 


İkinci bir yöntem ise limon suyu ve tuz. İçerisindeki asitler sayesinde birçok yağı ve kiri kolayca aşındıran limon suyu ve tuz karışımı tencere yanıklarında da oldukça etkili. Yanık tencerenizin dibine iri taneli tuzunuzu yayın. Üzerine yarım limonun suyunu ekleyin yarım saat kadar bekletin. Süre sonunda yanıklar kolayca çıkacaktır. 


Üçüncü bir diğer yöntem ise karbonattır. Ancak, karbonat kullanımında tencere daha sıcakken tahta bir kaşık yardımı ile tencerenin yanık yerlerinin sıyrılabildiği kadar sıyrılması gerekmektedir. Tencere soğuduktan sonra ise tencerenin dibine karbonat döküp 4 saat kadar bekletmelisiniz. 4 saat sonunda 20 dakika kadar kaynattığınız tencere yanıklarından arınacaktır. 

 

DİĞER HABERLER