E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Banyo ve lavabo musluklarındaki lekelere tek bir ürünle son!

İnternet Editörü
09 Temmuz 2024 Salı 12:59
Banyolarda, mutfak ve lavabolarda kullanılan muslukların neredeyse hepsi krom malzemeden imal edilmiştir. Bu sebeple su izi bırakan veya kireç toplayan muslukların arındırılması kadar temizliğinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Miss gibi banyoların, mutfak ve lavaboların hoş görünmeyen tek yeri musluklar. Ne yaparsanız yapın bir türlü pırıl pırıl olmayan musluklara tek bir ürünle çare bulabilirsiniz. Üstelik çok pratik ve kolay bir yolla. 


Musluklar parlasın


İlk olarak şunu hatırlatmalıyız ki krom malzemeden imal edilen muslukların temizliğinde tel, sert kıllı fırçalar gibi cisimler tercih edilmemelidir. Çünkü krom malzemenin çizilmesi durumunda geri dönüşü yoktur. Bu sebeple muslukların daha yumuşak kıllı fırçalar, sünger gibi temizlik ürünleri ile temizlenmesi daha elverişlidir. 
Diğer bir sorun ise muslukların sürekli su ve kireç lekesi tutması, ne yaparsak yapalım parlamaması. Aslında bu sorununda çözümü oldukça basit. Beyaz sirke. 
Evet beyaz sirke ve biraz suyu temiz bir kovada karıştırıyoruz. Daha sonra elimizdeki yumuşak fırça, sünger gibi temizleyicimiz ile musluğumuzu ovuyoruz. Sirkenin asitik çözeltisi sayesinde tüm kireç ve pas lekeleri gidiyor. 

Ancak şunu unutmayalım musluğumuzu su ile duruladıktan sonra mutlaka kurulamalıyız. Yoksa bu parlaklık uzun süreli bir çözüm olmayabilir. 

 

 

DİĞER HABERLER