E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Denizli’de yaşayan genç mimar kanseri İzmir’de yendi!

27 Ağustos 2024 Salı 12:19
İzmir’de kalp üzerindeki kanser kitlesi başarıyla alındı, genç mimar mesleğine dönmeye hazırlanıyor
Denizli'de yaşayan 30 yaşındaki Demirel, dört ay önce göz kapağındaki düşüklük ve dudak kaslarında istemsiz hareketler nedeniyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.
 
Demirel'in muayenesinde, bir kas hastalığı olan "myastenia gravis" teşhisi konuldu. Kas zayıflığı nedeniyle hareket etmekte zorlanan genç mimar, SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Can Ceylan tarafından detaylı bir incelemeye alındı. Tetkikler sırasında Demirel'in kalbinin ana damarları üzerinde bir tümör olduğu belirlendi.
Prof. Dr. Ceylan ve ekibi, bu tümörü çıkarmak için kapalı ameliyat yöntemi tercih etti. Ameliyat sırasında göğsün üç noktasından iki santimetrelik kesilerle girilerek tümör başarıyla alındı.
 
 
Ameliyat başarılı geçti
 
Prof. Dr. Kenan Can Ceylan, operasyon sonrası Demirel'in sağlık durumunun iyileştiğini belirtti. Ceylan, "Demirel'in yaşına ve tümörün bulunduğu konuma bağlı olarak çok nadir görülen bir tümör türüyle karşılaştık. Ameliyatı son derece dikkatli bir şekilde gerçekleştirdik ve tümörü başarılı bir şekilde çıkardık" dedi.
 
 
Mesleğine geri dönecek
 
Berkcan Demirel, geçirdiği zorlu sürecin ardından sağlık durumunun düzeldiğini ve kas hastalığının belirtilerinin ilaç tedavisiyle baskılandığını ifade etti. Demirel, "Ameliyatla kanserli bölgeden kurtuldum. Artık bir an önce meslek hayatıma dönmek istiyorum" şeklinde konuştu.
 
Demirel'in ameliyat sürecinde kendisi ve ailesinin sürekli bilgilendirildiğini belirten genç mimar, yaşadığı zor günleri geride bırakıp yeniden meslek hayatına dönmeye hazır olduğunu söyledi.
 

DİĞER HABERLER