E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Hatay’ın il olacak ilçesi belli oldu!

20 Mayıs 2024 Pazartesi 15:34
İl olmaya aday olan ilçeler tek tek belirlenirken Hatay’da il olma potansiyeli en yüksek ilçe ise belli oldu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Yeni yüzyılda 100 il, bin ilçe" hedefiyle yaptığı açıklama sonrasında, il olmaya aday ilçeler arasında yer alan Hatay'ın İskenderun ilçesinde heyecan dorukta. 227 bin nüfusu ve il olma potansiyeline sahip İskenderun, dikkatleri üzerine çekiyor.

Hatay'da il olmaya aday ilçe

Demirçelik fabrikaları, limanı ve sanayisi gibi özellikleriyle İskenderun ilçesi il olma statüsüne uygun olarak görülüyor. İskenderun'da yaşayan vatandaşlar, İskenderun'un il olmasının gecikmiş bir hak olduğunu vurgulayarak, finans, reel sektör, ticaret ve liman gibi alanlardaki potansiyelini dile getiriyorlar.

Türkiye'nin önde gelen limanlarına sahip

İskenderun'un ekonomik açıdan gelişmiş yapısı da dikkat çekiyor. Türkiye'nin önde gelen limanlarından birine sahip olan İskenderun, deniz ticaretinde önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, nüfus bakımından Hatay'ın en büyük ikinci ilçesi olan İskenderun, sürekli artan bir nüfusa sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

Merkezden sonra en çok nüfusa sahip

Ekonomisi, sosyal yapısı ve ulaşımı gibi bazı konular ele alındığında İskenderun'un il olma yolunda büyük avantajlar elde ediyor. Limanı ve sahip olduğu sanayisi ile Türkiye çapında büyük önem taşıyan İskenderun, Hatay'da Antakya merkez ilçesinden sonra en fazla nüfusu barındırıyor.

Şehir merkezine 48,6 kilometre uzaklıkta

İlçelerin il olması için belli şartlar isteniyor. Hatay'da bu şartları karşılayan ilçelerden biri ise İskenderun oluyor. Hatay şehir merkezine 48,6 kilometre uzaklıkta bulunan İskenderun'un en son verilere göre 227 bin 498 nüfusu bulunuyor.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER