E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Gümüşhane’den Bayburt’a bağlanan ilçe! İl il dolaşıyor

17 Temmuz 2024 Çarşamba 15:41
Bayburt’un ilçesi olan Aydıntepe, tarihi ile dikkat çekiyor.

Karadeniz Bölgesi'nin önemli şehirlerinden Bayburt'un ilçelerinden biri olan Aydıntepe,  tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptı.

İlçe tarihe ışık tutuyor

Uzun zamandır Bayburt'ta ilçe olan Aydıntepe'nin tarihi çok uzun dönemlere dayanıyor. Eski çağlardan günümüze ulaşan yerleşim izleri görülen Aydıntepe ilçesi, birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Tarihe ışık tutan ilçe yöresinde Urartular,İskitler,Romalılar,Persler, Bizanslılar ve Osmanlılar hüküm sürdüler.

Gümüşhane'den ayrıldı Bayburt'a bağlandı!

Gümüşhane ile Bayburt arasında yer alan ve tarihi geçmişi köklü Aydıntepe ilçesi, bir zamanlar Gümüşhane'ye bağlı iken 1989 yılında Bayburt'a bağlandı.

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanıyor

Ekonomisi genellikle tarım ve hayvancılığa dayanan Aydıntepe'de, hububat çeşitleri, yem bitkileri, şeker pancarı ve sınırlı miktarda meyve-sebze üretimi yapılmaktadır. İlçenin sebze ihtiyacı genellikle diğer bölgelerden karşılanmaktadır.

Doğal güzelliği de dikkat çekiyor

Aydıntepe'nin doğal güzellikleri arasında ise özellikle meşhur Aydıntepe Yaylası bulunmaktadır. Yayla, her mevsim ziyaretçilerine farklı bir atmosfer sunmakta olup, özellikle ilkbahar aylarında buzla kaplı göletiyle dikkat çekmektedir ve binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER