E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Eskiden kurulmuş sıra dışı vakıf: Çocukları pikniğe götürüp para dağıtıyordu

27 Mayıs 2024 Pazartesi 10:13
Selçuklu ve Osmanlı’nın hüküm sürdüğü her yerde var olan vakıflar sıra dışı, ilginç hizmetler de verdi.

Hastalara, düşkünlere, yetimlere yardım etmek için kurulan, bin yıldır ecdadın hüküm sürdüğü her yerde var olan vakıflar sıra dışı, ilginç hizmetler de verdi.

Esir kurtaran, askere harçlık veren, öğrencilere kiraz ve üzüm yediren, âlimlere lojman tahsis eden, borçlunun borcunu ödeyerek hapisten kurtaran, hayvanların su içebilmesi için tekne yaptıran vakıflar, zarif ve nahif hizmetleri toplumla buluşturdu.

Eskiden kurulmuş sıra dışı vakıf

Toplumdaki her sorunun ortadan kaldırılması için zarif ve naif hizmetler veren vakıflardan biri  Valide Sultan Kethüdası Yusuf Ağa Vakfı senedinde, Üsküdar'da bulunan, öğrencisi çok olan medreselerden çocukların yaz aylarında pikniğe götürülmesi, pilav ve zerde tatlısı ikram edilmesi, öğretmenlere 15'er, yardımcılarına 6'şar kuruş, öğrencilere ise 10'ar akçe harçlık verilmesi şartı yer alıyordu.

Vakıf öğrencileri pikniğe götürmeye devam ediyor

Medreselerde okuyan çocukların yaz aylarında pikniğe götürülmesi için kurulan Valide Sultan Kethüdası Yusuf Ağa Vakfı, günümüzde de hala öğrencileri pikniğe götürüp,  çeşitli etkinlikler yapılıyor ve hediyeler dağıtıyor.

DİĞER HABERLER