E-gazete
Tarımsal üretimdeki gücüyle tarımın başkenti, hububat ambarı ve Türkiye'yi doyuran şehir gibi isimler yakıştırılan Konya'da çok önemli bir proje daha filizleniyor. 
Tarımın en büyük sorunlarından biri "Tohum” 
Tarımsal üretimde her ne kadar başarılı olursa olsun, ülke tarımının en büyük problemlerinden biri olan tohum sorununu Konya da yaşıyor.
Öyle ki birçok ürünün tohumunu dışardan ithal ediyoruz. Şeker pancarı da maalesef bu ürünlerden biri…
En çok şeker pancarı Konya'da üretiliyor! 
Türkiye'nin en önemli tarım ürünlerinden biri olan, şeker olarak gıdaya, yem olarak hayvancılığa, etanol olarak kimya sanayine güç veren şeker pancarı üretimini Konya sırtlıyor. 2023 yılında üretilen 23 milyon 500 bin ton şeker pancarının yüzde 33'ü Konya'nın verimli tarlalarından söküldü. Geçtiğimiz yıl Konya'da tam 7 milyon 659 bin 563 ton şeker pancarı hasat edildi.
Yerli ve milli tohum geliyor!
Şeker pancarı da tohum sorunu yaşadığımız ürünlerden biri ve bu sorunu çözmek için önemli bir çalışma başlatıldı. Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifinin Ilgın ilçesindeki üretim sahasında tohumluk pancar fidesi ekim alanları oluşturuldu.  Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tohumların çıkış ve büyüme kontrollerini de yaptı. 
Gururlandıran paylaşım! 
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yerli şeker pancarı tohumunu duyurdu. ARTIK BİZİM DE YERLİ VE MİLLİ BİR ŞEKER PANCARIMIZ VAR! başlığı ile başlayan paylaşım şu şekilde
"İlçe Müdürlüğümüz teknik personeli tarafından saha çalışmaları kapsamında ziyaret edilerek, ilk yerli ve Millî Pancar tohum çeşitlerimizin (çıkış ve büyüme kontrolleri) yapıldı. Bizleri gururlandırdı. Çiftçimize ve Ülkemize büyük katkılar sağlayacak olan bu ulusal proje için Kooperatifimiz ve paydaşlarına teşekkür ederiz. Bereketli olsun” 
(Sibel Elmas)