E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Mucize meyveyi Konya’da yetiştirene belediye destek verecek!

19 Temmuz 2024 Cuma 14:45
Konya’da ARONYA yetiştirene belediye destek verecek! Son gün 31 Temmuz

Konya Büyükşehir Belediyesi "Üretmek Sizden Destek Büyükşehirden” sloganı ile başlatılan tarımsal destek kapsamında Aronya meyvesi ve birçok ürün yetiştiriciliği için hibe desteği sağlıyor.

Başvurular devam ediyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi 16 tarım ürünü için hibe desteği başlattı. 1 Temmuz'da başlayan başvuralar 31 Temmuz Çarşamba gününe kadar devam edecek. Belediyenin verdiği hibe kapsamında elma, asma, ceviz, badem, şeftali, kiraz, aronya, ahududu, böğürtlen fidanları veriliyor. 

Başvurular internetten! 

Çok bilinmese de Konya'da kolaylıkla yetiştirilebilen aronya, katma değeri yüksek bir ürün olarak öne çıkıyor. Belediye destek programına başvuru yapabilmek için 18 yaşını doldurmak, ÇKS Kayıt belgesi ve Konya'da ikamet etmek gerekiyor. 

Aronya meyvesi ile tanışın: Sağlıklı yaşamın sırrı

Aronya, bilimsel adı Aronia melanocarpa olan Kuzey Amerika kökenli bir meyvedir. Genellikle "chokeberry” olarak biliniyor. Yüksek antioksidan içeriği ile tanınan bu meyve içerisindeki bileşenler sayesinde hücreleri koruyarak yaşlanma sürecini yavaşlatır, kronik hastalık riskini azaltır.

Bağışıklık sistemini güçlendiren süper meyve!

Aronya, içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve vücut direncini artırır.  Bu sırlarla dolu meyve kan basıncını da düzenlemeye yardımcı oluyor ve kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp damar sağlığını koruyor.

Ödem artıran doğanın mucizesi

Ödem azaltan etkisi ile aronya, vücuttaki iltihaplanmayı azaltır ve çeşitli hastalıkların önüne geçmesine yardımcı oluyor. Lif açısından zengin olan bu meyve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına da yardımcı oluyor bağırsak ve mide sağlığını destekliyor. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olacak etkin maddeler barındırması sebebi ile diyabet yönetiminde faydalı olmasıyla bilinmektedir.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER