E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’nın o ilçesi İsveç’e taşındı! Akın akın gidiyorlar

İnternet Editörü
04 Şubat 2024 Pazar 18:22
Konya’ya yurtdışından gelip yerleşen ve hayatına burada devam eden göçmenler olduğu gibi Konya’dan yurt dışına çıkan vatandaşların sayısı da oldukça fazla. Peki Konya’nın en çok göç ettiği ülke hangisi, Konyalılar hangi ülkeye göç ediyor? İşte detaylar..

Konya'nın en çok göç ettiği ülkeler belli oldu! Buna göre İsveç başta olmak üzere Konyalılar Norveç, Almanya, Danimarka'ya göç ediyor. Özellikle Kulu ilçesinden İsveç'e göç sayıca fazla.. 

Konya'nın en çok göç veren ilçeleri hangileri?

Konya'dan en çok göç veren ilçeler sırasıyla Yunak, Kulu ve Cihanbeyli. Kulu diğer iki ilçeye göre İsveç ve Avusturya'ya daha fazla göç veriyor. Bayramlarda ailelerini ziyarete gelen göçmen Konyalılar Kulu ilçesinde dikkat çekiyor. Yabancı plakalı araçlar ilçenin birçok noktasında öne çıkıyor.

1965'ten beri Kulu İsveç'e taşınıyor!

Gerek iş, gerek eğitim, gerekse ailevi nedenlerden dolayı Konya Kulu'dan İsveç'e göç 1965'ten beri devam ediyor. İsveç'te Kuluların sayısı o kadar fazla ki neredeyse orada il kuracak durumdalar.

İsveç'te Kululu milletvekili bile var

2022 Yılında İsveç'te düzenlenen seçimlerde Konya'nın Kulu ilçesinde Muharrem Demirok, Merkez Partisinden (C) milletvekili oldu. 

Kulu ilçesinden İsveç'e gelen bir işçi ailesinin bu ülkede doğan çocuğu olduğunu aktaran Demirok, İsveç'te yaşayan 50 bin Kululu hemşehrisine de manevi desteklerinden dolayı teşekkür etmişti.

Muharrem Demirok'un babası Hamza Demirok da oğlunun milletvekili seçilmesinden çok mutlu olduğunu ve oğluna iyi eğitim alması için verdiği desteğin faydalarını gördüğünü belirterek, gurbetçi ailelerin, çocuklarına iyi eğitim aldırmasını tavsiye etmişti.

 

DİĞER HABERLER