E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’nın manevi mimarlarından! Vefatının 64. yıldönümünde anılacak

04 Şubat 2024 Pazar 14:03

Konya'nın manevi mimarlarından, şehrin en önemli ilim insanlarından Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hocaefendi, vefatının 64. 64. yıldönümünde anılacak.

Konya İl Müftülüğü ve Türk Anadolu Vakfı tarafından, 5 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.00'de başlayacak anma programı KONTV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Anma programına Konya Ticaret Odası konferans salonu ev sahipliği yapacak. 

Kur'an-ı Kerim tilavetleri, ilahi dinletileri ve belgesel gösteriminin yapılacağı program ödül töreni ile tamamlanacak.

Hacıveyiszade Mustafa Kurucu kimdir? 

Konya'nın yetiştirdiği önemli ilim insanlarından Mustafa Sabri Kurucu, Şatır köyünde dünyaya geldi. Babasından ilim tahsiline başlayan Mustafa Efendi, kısa sürede yüksek ilmî seviyelere ulaştı. Mustafa Efendi, uzun süre Konya medreselerinde ders verdi. Medreselerin kapatılmasından sonra da Piri Mehmed Paşa ve Aziziye Camilerinde imamlık yapmaya başladı. Kurulmasında büyük emeği bulunan Konya İmam Hatip Lisesi'nde yedi yıl öğretmenlik yaptı. Fakir fukara ile ilgilenir, yoksulların yardımına koşar, talebeleri ile yaptığı sohbetlerinde onları daha çok ibadet ve dürüstlüğe teşvik eder, esnaflarla hemhal olurdu. Kurucu soyadını alan Hacı Veyiszâde, 5 Şubat 1960 yılı cuma günü Hakk'ın rahmetine kavuştu. Kapı Camii'nde kılman cenaze namazından sonra Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kabri halen ziyaret edilmektedir.

(Mustafa ilker Şen)

 

 

DİĞER HABERLER