E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’nın bu ilçesinde karpuz üretilecek!

02 Nisan 2024 Salı 10:49

Konya'nın güney ilçelerinde özellikle de Seydişehir'de karpuz üretimi artmıştı. Yaz mevsiminin sevilen meyvesi şimdi başka bir ilçede örtü altında yetiştirilecek.

Türkiye'nin üretim üssü Konya'da sanılanın aksine sadece buğday-arpa gibi hububatların tarımı yapılmıyor. Havuçtan fasulyeye,  ayçiçeğinden bezelyeye kadar her renk bitkinin tonlarca üretildiği Konya'nın bereketli topraklarında ürün çeşitliliği her geçen yıl artıyor. 

11 üründe Türkiye lideri! 

Konya 11 farklı tarım ürününde Türkiye lideri konumunda. En çok buğdayı, en çok arpayı, en çok havucu, en çok şekerpancarını ürüten Konya'nın enler listesinde 11 ürün var. Bu ürünlerin dışında Konyalı çiftçiler baharatlardan yaz meyvelerine, bakliyattan kuruyemişlere kadar onlarca ürünü üretebiliyor. 

Karpuz üretimi artıyor!

Konya'nın kavunuyla ünlü bir ilçesi var. Çumra kavunu adını Türkiye'ye duyurdu. Peki Konya'da karpuz üretimi yapılıyor mu? Eskiden tadımlık olarak ekilen karpuzun üretimi her geçen yıl artıyor. Geçtiğimiz yıl Kumluca Karpuzu ismiyle sergiye çıkan Seydişehir karpuzu hem büyüklüğü hem de tadıyla çok beğenildi. Yaz mevsiminin sevilen meyvesi artık daha geniş alanlarda üretilecek.

Konya'nın karpuz üretimine başlayan ilçesi!

Seydişehir'in ardından Konya'nın büyük ilçelerinden biri olan Ilgın da karpuz üretimine geçiş yaptı. Konya'nın kaplıcası ile ünlü Ilgın ilçesinde örtü altı karpuz üretimi yapılacak. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gerekli incelemeleri yaptı. Her şey yolunda giderse yaz mevsiminde Ilgın karpuzu sofralara gelecek.

(Selman Kaya)

 


 

 

DİĞER HABERLER