E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’dan Manisa’ya atanmıştı! İlk ziyaretini bakın nereye yaptı?

30 Eylül 2024 Pazartesi 14:51

4 yılı aşkın bir süre Konya Valisi olarak görev yaptıktan sonra Manisa valiliğine atanan Vahdettin Özkan göreve üzüm bağında başladı. 

Vali Özkan, Manisa'nın Salihli İlçesinde bağ bozumu hasadına katılarak üreticilerle bir araya geldi. 

Hasat öncesi bereket diledi

Üzüm hasadı öncesi konuşan Vali Vahdettin  Özkan, Gediz Ovasının bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ve çeşitliliği ile Manisa'nın ülkemizin lider şehirleri arasında yer aldığını belirterek

"Manisa'nın 365 gün boyunca emeğin ve bereketin ahengini toprağa işleyen ve topraktan kazandığını hem ülkemizde hem de uluslararası camiada paylaşarak ülkemizin nadide bir ili hâline gelmiştir. Üzüm ve Manisa, birbirini tamamlayan ve tanımlayan birer ikilidir. Bu değerin kıymetini bilmek zorundayız.” dedi.

Üzüm şehri Manisa

Manisa'da yaklaşık 871 dekar alanda üzüm üretimi yapılıyor. Çekirdeksiz kurutmalık üzümün yüzde 92'si, sofralık üzümün ise yüzde 20'si Manisa'dan hasat ediliyor. Şehir, çekirdeksiz kuru üzüm ihracatından yaklaşık 500 milyon dolar kazanıyor. 

Tarıma yabancı değil!

Konya'daki görevi boyunca tarım ile yakından ilgilenen Vali Vahdettin Özkan, sık sık üretim alanlarını gezerek çiftçilerle bir araya geliyordu. Özkan, Konya'da olduğu gibi Manisa'da da üreticinin yanında olmaya devam edecek.

DİĞER HABERLER