E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da nohut hasadı başladı! İşte ilk fiyatlar

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
20 Temmuz 2024 Cumartesi 15:57

Türkiye'nin önemli nohut üreticilerinden biri olan Konya'da biçerdöverler tarlalara girdi. 

Tarlada durum iyi değil!

Konya için tarım sezonu çok zorlu geçti. Aylar süren kuraklığın ardından gelen aşırı sıcak hava, tarladaki nohutu vurdu. Bitki gelişiminde çok sorun yaşanmasa da hasatta nohut baklalarının boş olduğu gözlemlendi. Konya tarımını sahadan takip eden Selçuk üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu nohut rekoltesinin düşük olduğunu duyurdu. 

Hasat hızlandı!

Birçok üründe olduğu gibi mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık nedeniyle nohut hasadı da yaklaşık 2 hafta erken başladı. Konya Ovası'nda bulunan binlerce biçerdöver buğday, arpa ve nohut tarlalarında kontak kapatmadan çalışıyor. Nohutta düşük verim üreticiyi üzdü. 

Nohut satışa çıktı!

Tarladan kaldırılan nohutlar pazara çıkmaya başladı. Konya Ticaret Borsası Elektronik Satış İşlem Piyasasında ilk fiyatlar ortaya çıkmaya başladı. 19 Temmuz Cuma günü borsaya satış için getirilen 6 bin 500 kilo nohut alıcılara sunuldu. 

İşte Konya'da nohut fiyatı: 

Konya Ticaret Borsasında nohudun kilogram fiyatı en ucuz 28.5210 TL olarak verildi. Nohuda verilen en yüksek fiyat ise 31.6210 TL oldu. Konya Ticaret Borsasında 6 buçuk ton nohudun kilogramı ortalama 30.1902'den satıldı. 

 

DİĞER HABERLER