E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da lüks restoranlara gidiyor! 8 bacağı 2 kıskacı var

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
22 Mart 2024 Cuma 09:04
Tarımsal üretimiyle tanınan Konya su ürünleri yetiştiriciliğinde de önemli merkezlerden biridir.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nün yanı sıra tekneyle balık avcılığı yapılabilen büyük göllere sahip olan Konya'nın öyle bir özelliği var ki bilen çok az kişi var.  

Istakoz avcılığı yapılıyor!

Konya'nın Seydişehir ilçesindeki Suğla Baraj Gölü'nde yetişen ismine kerevit de denilen tatlı su ıstakozu birçok ailenin geçim kaynağıdır. Balıkçılar tarafından özel ağlarla yakalanan ıstakozlar yurt içi ve yurt dışındaki pazarlara sunulmak üzere Isparta'ya gönderiliyor. Konya'daki Suğla Gölünden yılda 4-5 ton arasında tatlı ıstakozu tutuluyor. 

Beyşehir Gölü'nde de var!

Beyşehir gölündü 30 yıllık aranın ardından deneme amaçlı tatlı su ıstakozu avcılığı yapıldı. Balıkçılar aldıkları sonuçtan memnun kaldı. Ilgın'daki Çavuşcugöl'de de kerevit bolca var. 

Kerevit avı yasak!

1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında göl ve barajlarda 90 günlük av yasağı 15 Mart itibari ile başladı. 3 ay boyunca balıkların yanı sıra kabuklu su canlılarının da avı yapılamayacak. Kaçak avcılara büyük cezalar veriliyor, av yaparken kullandıkları araç ve ekipmanların tamamına el konuluyor.

DİĞER HABERLER