E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da kabus devam ediyor! Her yer tarumar oldu

24 Mayıs 2024 Cuma 15:29

Konya'da yaklaşık bir aydır aralıklarla etkili olan sağanak bazı bölgelere dolu olarak düştü.

Yağmur sevindirdi ama…

Konya'da yaşanan 5 aylık ağır kuraklığın ardından Nisan ayı sonunda başlayan yağmur tarlalara ilaç gibi geldi. Şiddetini artıran sağanak yağış birçok ilçede sel ve su baskınlarına sebep oldu. Sağanağın yol açtığı zararın telafisi planlarınken Konyayı bu kez başka bir afet sardı. 

Ceviz büyüklüğünde dolu!

Konya'nın Çeltik, Karapınar, Cihanbeyli, Kulu, Hadim ilçelerinde yaşanan dolu yağışı son günlerde ürecilerin kabusu oldu. Binlerce dekar tarım arazisinde büyük hasara yol açan dolu, bu kez başka bir ilçeye geçiş yaptı. 

Hasar çok büyük!

Konya'nın merkeze yakın ilçelerinden biri olan ve bereketli tarım arazileri ile tarımsal üretimin lokomotiflerinden biri olan Altınekin'de dolu yağışı etkili oldu. Akçaşar, Mantar, Oğuzeli,Güvercinlik, Azabağlı ve İpdüşen Mahalleleri ve yaylalarını beyaza bürüyen dolu mısır, pancar, buğday ve arpa tarlalarını tarumar etti. Yeni yeni boy atan mısırlar paramparça oldu. 

Çiftçiye ekstra maliyet!

Dolu vurgunu sonrası morali bozulan üreticiler tarlalarını yeniden işleyip ekime başlayacak. Teknik ekiplerin incelemeleri devam ediyor. Ziraat mühendislerinin işaret ettiği bölgeler yeniden ekilecek bazı bölgelerde ise doludan etkilenen ürünlerin gelişimi takip edilecek.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER