E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da hasadı başladı! Özenle ağaçtan tek tek toplanıyor

27 Eylül 2024 Cuma 22:30

Konya'nın Beyşehir ilçesinde elma hasadı başladı. Beyşehir ilçesinde iklimsel özelliklerle lezzetlenen elma, kalite açısından mevsim şartlarının en uygun olduğu günlerde özenle toplanıyor.

Üreticilerin telaşı başladı

Beyşehir'de yetiştirilen, coğrafi ve iklimsel özellikleri nedeniyle tadı ve aromasıyla ön plana çıkan elmanın, en kaliteli haliyle hasadı için üreticilerin telaşı başladı.

Yıllık yaklaşık 250 bin ton üretimle Türkiye'de 5'inci sırada yer alan Konya'da, tarla bitkilerinin yanı sıra elmacılık bölgenin önemli ekonomik faaliyetleri arasında bulunuyor.

Dünya pazarında da yerini alıyorlar

Bölgedeki elma bahçeleri, büyüklükleri ve üretim standartlarıyla dikkati çekerken yetiştirilen meyveler dünya pazarına da sunuluyor.

Karasal iklim şartlarının etkili olduğu bölgede, gece-gündüz sıcaklık farkının fazla o<lmasından dolayı, aroması, şeker oranı ve sertliği standartların üzerinde olan elma, renk yapısıyla da değerini artırıyor.

Uzman ekipler sahada!

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ise elma hasadı yapan üreticilerin yanında. Teknik personeller elma hasadına başlayan çiftçileri ziyaret ederek, ilçe genelinde sebze ve meyve üretim alanlarında hastalık zararlı ve feromon tuzak kontrolleri yaptı.

(Mustafa İlker Şen)

DİĞER HABERLER