E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Konya’da domates salçasının fiyatı belli oldu! 2024 Ev yapımı domates salçasını ne kadar?

25 Temmuz 2024 Perşembe 14:01

Salça yapımı zahmetli bir iş olduğu için hazır salça tüketimi bir hayli yüksek. Konserve salça almak istemeyenler ise ev yapımı salça arayışına girdi. İşte ev yapımı salça fiyatı… 

Bursa domatesi satışı hızlandı!

Konya'daki semt pazarlarında Bursa domatesinin kilogramı 8-15 TL arasında değişiyor. Salça ve sos yapımında tercih edilen Bursa domatesi sonbahara kadar tezgahlarda satılmaya devam edecek. Salçayı kendisi yapamayanlar ise marketlerden konserve olarak alıyor ya da ev yapımı salça fiyatlarını araştırıyor. 

Konya'da salça fiyatı!

Konya'da bu yıl diğer ürünlerin aksine salça fiyatlarında büyük artış yaşanmadı. Domates üretiminin artması ve domates fiyatlarının kurban bayramından bu yana düşmesi tüketicileri sevindirdi. Konya'da ev yapımı domates salçasının kilogramı 90 ile 150 TL arasında değişiyor. 

Gaziantep'ten Konya'ya geliyor!

Ev yapımı salçayı pahalı bulanlar Gaziantep'ten getirilen salçaları tercih ediyor. İmalathanede üretilen salçanın kilogram fiyatı ise 80 ile 100 TL arasında değişiyor. 4 kişilik bir aile ortalama 1 yılda 10 kilogram salça kullanıyor. Kış mevsimi için hazırlık yapanlar salçalarını almaya başladı.

(Selman Kaya)

DİĞER HABERLER